Hatanpään osto kaupungille

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Hatanpään osto kaupungille


on nykyään mieltäkiinnittävänä keskustelunaiheena tässä tehdaskaupungissa. Asia todella onkin miettimisen arvoinen, sillä asemansa puolesta kysymyksessä oleva kartano on houkutteleva. Mutta sitä suurempi syy on aprikoida juttu valmiiksi, ennenkuin kauppa pannaan alulle. Tampereen Sanomain mielestä on selviö, että kun Hatanpään ovet, akkunat ja käytävät eivät ole tehdyt "mielisairaalan tarpeita silmällä pitäen", niin muutettakoon se "vaivaistaloksi".

Niinpä niin. Löytyy niitäkin, joiden mielestä Hatanpää ilman muuta on kiireimmiten ostettava ja vasta sitten mietittävä mihin sitä voidaan käyttää.

Minusta on kaiketi ensin otettava selville, mitä kartanosta vaaditaan maksua ja sitten vasta tarkasti tutkittava lyökö leiville ostaa se johonkin määrättyyn tarkoitukseen vai eikö. Asia on ennen muuta rahakysymys. Tampereen kunnalliset raha-asiat eivät liene niin loistavat, että ilman tarkkaa harkintaa voidaan päättää siksikin suuri raha-asia, kuin kysymyksessä oleva. Jos tullaan, niinkuin sivullisestakin näyttää, siihen tulokseen, että kartanon osto on kaupungille sekä edullinen että tarpeellinen, niin siinä tapauksessa ei saa päästää suotuisaa tapausta sivu suun.

Tietenkin tullaan Aamulehdessä tätä asiaa vielä laajemmin ja perusteellisemmin pohtimaan, minä vaan olen tahtonut muutaman sanan lausua huomauttaakseni, ettei liene syytä olla ylen tuohuksissa oston kiireellisyydestä, sillä se voi tehdä kaupan mahdollisesti kalliimmaksi, kuin kartano itse asiassa kannattaa.


Lähde[muokkaa]

Aamulehti sunnuntai 9.2.1913 s. 6.