Siirry sisältöön

Idmanin petosten seuraukset 2

Wikiaineistosta


Idmanin petosten seuraukset.


Vekseliprotestit.

Eilen protesteerasi toiminimi Finlayson & C:o aktiebolag 100,000 mk. suuruisen vekselin, jossa tunnustajana oli N. Idman, asettajana tehtailija H. Liljeroos ja siirtäjänä kauppaneuvos Fr. Björkqvist.

Huomattava oikeusjuttu tulossa.

Niinkuin aikaisemmin on kerrottu on nimismies Otto Wahlroos vaatinut kuvernöörin virastossa, että tilanomistaja Fedi Idman velvoitettaisiin hänelle maksamaan erään Nils Idmanin antaman ja tilanomistaja Fedi Idmanin sekä tehtailija Heikki Liljeroosin takaaman liikemies Arttur Rosenlewille annetun 300,000 markan velkakirjan maksettavaksi langenneen osuuden 100,000 mk. Nyttemmin on kuvernöörinvirasto kuitenkin katsonut asian vastaajan antaman selityksen joutuneen niin riitaiseksi, ettei sitä voitu ratkaista sekä lykännyt sen senvuoksi asianomaiseen oikeuteen.

Jutun yleinen syyttäjä.

Koska Tampereen kaupungin toinen kaupunginviskaali G. W. Aspelund sairauden takia lienee estetty olemasta loppuun asti syyttäjänä Idmanin jutussa ja kun ensimäinen kaupunginviskaali Werner Palander taasen on jutussa jäävi, tietää Hbl. mainita, että juttua varten määrätään erityinen syyttäjä ja mainitsee lehti tällaisena ehdokkaana Tampereen kaupungin ensimäisen kaupunginvoudin A. F. Bergrothin.Lähde

[muokkaa]

Aamulehti torstai 30.1.1913 s. 3.