Pankinjohtaja Albert Snellman kateissa

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Pankinjohtaja Albert Snellman kateissa.


S.U.T. ilmoittaa meille seuraavaa:

Pohjoismaiden Osakepankin Tampereen haarakonttorin johtaja A. Snellman on toissa yöstä lähtien ollut kadoksissa. Hänet oli viimeksi nähty täkäläisessä ruotsalaisessa klubissa toissa yönä kello puoli 2:n aikoihin. Kun ei häntä eilen aamulla kuulunut pankkiin, ryhdyttiin toimeenpanemaan kuulusteluja, jotka eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään tuloksiin, minkä vuoksi luullaan, että hän on joko tehnyt itsemurhan tai poistunut paikkakunnalta. Tampereella muutamia päiviä oleskellut pankinjohtaja af Forselles on tarkastanut pankin tilejä huomaamatta kuitenkaan mitään vaillinaisuuksia kassassa tai vakuuksissa. Pankinjohtaja Snellman on kuitenkin ollut liikeyhteydessä Idmanin kanssa ja arvellaan hänen tässä menettäneen omaisuutensa.

Pohjoismaiden Osakepankin johtokunnassa, lähemmin tuntien pankinjohtaja Snellmanin luonteen, ollaan sitä mieltä, että kahdesta mahdollisesta on itsemurha otaksuttavampi.

___________

Mikäli meidän on onnistunut saada tietoja tästä uudesta tapahtumasta, pitää S. U. T:n antama tieto pankinjohtaja Alb. Snellmanin katoamisesta täysin paikkansa. Hra Snellman on tosiaankin yöllä eilistä vastaan oleillut ruotsalaisessa klubissa ja sanottuna aikana sieltä poistunut sanoen menevänsä kävellen kotiinsa. Hänen asuntonsa on Santalahdessa kaupungin laidassa ja omituista on, että hän on ilmoittanut kulkevansa sinne jalan, jota kulkutapaa hän tiettävästi ei ole ennen milloinkaan käyttänyt. Kun häntä ei eilen kuulunut pankkiin, heräsi heti tänä hermostuneena aikana epäluuloja, koska tiedettiin hänen olleen laajahkoissa liikeasioissa Nils Idmanin kanssa. Poliisit ryhtyivät häntä heti etsimään ja etsinnässä, jota toimitettiin koko eilinen päivä, käytettiin poliisikoiriakin. Iltaan mennessä ei hänestä eilen kuitenkaan onnistuttu saamaan minkäänlaista tietoa. Hyvin mahdollista on, että hra Snellman on tehnyt itsemurhan taikka tullut murhatuksi ja kätketyksi. Jos hän pakoretkelle olisi lähtenyt hän todennäköisesti olisi voitu saavuttaa, kun hänen katoamisensa näinkin pian tuli tiedoksi.

Hra Snellman on tiettävästi itse sanonut olevansa sitoumuksissa ja liikeasioissa Nils Idmanin kanssa noin 260,000:lla markalla, joka summa sellaisenaan tuntuu suurelta, mutta ei oikeuta oletusta, että se yksinään olisi johtanut hra Snellmanin epätoivoiseen tekoon. Siksi vakavaraisella pohjalla tiedetään hänet[1] taloudellisesti olleen.

Mitä hra Snellmanin johtamaan pankinkonttoriin yleensä tulee, niin sen suhteen ei ole kuultu puhuttavan sellaisista ilmiöistä, jotka ovat Yhdyspankin täkäläisessä konttorissa vallinneet.


Lähde[muokkaa]

Aamulehti sunnuntai 8.12.1912 s. 13.


Tallentajan huomautukset[muokkaa]

  1. sic