Sivu:Se Wsi Testamenti Mattheus-Johannes.pdf/67

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tätä sivua ei ole oikoluettu


cunnioitzeuat / mutta heiden sydhemens on caukan minusta. Wan turhan he palueleuat minua / opettaden site opetost ioca on Inhimisen käsky.

Ia hen cutzui Canssan tygens / ia sanoi heille / Cwlkat ia ymmerteket. Ei se quin suusta siselkieupi saastuta Inhimiste / Mutta se quin suusta wlgoskieupi / se sastuta Inhimisen.

Nin edheskeuit henen Opetuslapsens / ia sanoit henelle / Tiesickös että Phariseuset pahenit / coska he cwlit tämen Puheen? Mutta hen wastasi ia sanoi /  b  Iocainen istutos / iota ei minun Taiualinen Isen istuttanut pite iurinens ylesreuittemen. Andacat heiden olla / he ouat sockiat / ia sockiadhen taluttaiat. Ios nyt sockia sockiata taluttapi / nin he molemmat kropijn langeuat.

Nin wastasi Petari ia sanoi henelle / Wlgostoijmita meille täme tapaus. Nin sanoi Iesus / Wielekö te nyt pwtutt ymmerdhyst? Ettekö wiele ymmerdä? Että caiki mite suusta siselmene / se mene watzan / ia sille on loonnolinen wlgosmeno? Mutta ne iotca suusta wlgoskieuuet / ne lechteuet itze sydhemeste / ia ne saastuttauat Inhimisen. Sille ette sydhemeste wlgoskieuuet pahat aiatoxet / murhat / hooruuet / hauriuxet / warcauxet / wäret todhistuxet / pilcat. Neme saastuttauat Inhimisen. Mutta Pesemettömille käsille söödhe ei se Inhimiste saastuta.

Ia Iesus sielde poiskeui / ia tuli Tyrin ia Sidonin maan ären. Ia catzo / yxi Cananean waimo / ioca nijste maan äriste oli tullut / hwti henen tygens sanoden / O Herra / Dauidin Poica / armadha minun päleni / Minun tytteren hirmuisest rijwatan perchelelde. Mutta ei sanakan hende wastanut. Nin henen Opetuslapsens edheskeuit / ia rucolit hende / sanoden / Eroita hende sinustas / sille hen hwta meiden ielkin. Nin hen wastaten sanoi / En ole mine lehetetty / waa nijnen