Eduskunnan kirjastosta Valtion Keskuskirjasto n:o 2

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

[Valtioneuvoston kanslian kirje Valtion Keskuskirjastolle.]


N:o 137.

1920, tammikuun 29 päivänä


Valtion Keskuskirjastolle.


Sittenkun Eduskunnan kirjasto on Valtioneuvoston päätöksellä huhtikuun 14 päivältä 1919 muutettu Valtioneuvoston kanslian alaiseksi Valtion Keskuskirjastoksi lukien kuluvan tammikuun 1 päivästä, on Valtioneuvosto tänään tapahtuneessa esittelyssä nähnyt hyväksi määrätä Eduskunnan kirjastonhoitajan, filosofiantohtori Axel Herman Bergholmin hoitamaan Keskuskirjaston valtionkirjastonhoitajan virkaa, filosofianmaisteri Elsa Maria Bruunin hoitamaan Keskuskirjaston kirjastonhoitajan virkaa sekä filosofianmaisterit Bruno Suvirannan ja Eero Borgin hoitamaan Keskuskirjaston kirjastonapulaisen virkoja siksi, kunnes virat vakinaisesti täytetään. Samalla määräsi Valtioneuvosto, että näiden virkojen hoitamisesta on toistaiseksi, kunnes kuluvan vuoden menosääntöehdotus vahvistetaan, suoritettava samat palkkaukset kuin Eduskunnan kirjaston vastaavissa viroissa on suoritettu.

Lisäksi Valtioneuvosto päätti myöntää Valtion Keskuskirjaston menoihin kuluvalta tammikuulta 5,500 markkaa, josta 5,000 markkaa palkkauksiin ja 500 markkaa tarverahoiksi, sekä ensi helmikuulta 6,200 markkaa, josta 5,700 markkaa palkkauksiin ja 500 markkaa tarverahoiksi.

Tämän, sekä että Valtioneuvoston kanslia on kehoittanut Valtiokonttoria Keskuskirjastolle virkaatoimittavan valtionkirjastonhoitajan A. H. Bergholmin osoitusten mukaan suorittamaan edellämainitut määrärahat, kuin myöskin että hoitomääräykset ovat filosofiantohtori Bergholmille sekä filosofianmaistereille Bruunille, Suvirannalle ja Borgille annetut, saa Valtioneuvoston kanslia, Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, Keskuskirjastolle tiedoksi ja noudatettavaksi sekä asianomaisten tietoon saatettavaksi täten ilmoittaa.


Pääministeri J. H. Vennola.


Arvi E. Voutilainen.


Lähde[muokkaa]

  • Kansallisarkistossa oleva valtioneuvoston kanslian puhtaaksikirjoitetut kirjekonseptit 1920, Db:2.

Katso myös[muokkaa]