Wikiaineisto:Kahvihuone

Wikiaineisto
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ernst Ludwig Kirchner:
Davoser Cafe (1928)

Tällä sivulla keskustellaan Wikiaineistosta. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja tulevaisuudessa uudet kysymykset on helppo havaita.

 Arkistoidut vanhat keskustelut
  1. arkisto vuosilta  2006–2007
  2. arkisto vuodelta 2008
  3. arkisto vuosilta  2009–2010
  4. arkisto vuosilta  2011–2012
  5. arkisto vuodelta 2013
  6. arkisto vuodelta 2014
  7. arkisto vuodelta 2015 (1.1.–17.5.2015)


Lisää uusi aiheTervehdys[muokkaa]

Mahtaako Wikisorsassa hengata yhtään ketään aktiivisia käyttäjiä? Lisäsin tässä juuri erään vanhan julkaisun Suomalais-ugrilainen đ, ja havaitsin ohjeistuksen olevan aika vähäisellä tolalla. En-puolella ohjeistuksen mukaan esim. kaikista teoksista pitäisi olla vastaavat skannit Commonsissa, mutta oletan että emme ole sidottuja heidän ohjeisiinsa?

Ajattelin lisäksi, että Luokka:Asiatekstit on aika sekavassa kunnossa, ja voisin järjestää sitä hieman uudestaan (esim. sanoma- ja aikakauslehtiartikkelt omiin kategorioihinsa ja pois pääkategoriaa sotkemasta). Onko kellään kommentteja? --Tropylium (keskustelu) 24. toukokuuta 2015 kello 19.05 (UTC)

Aktiivisia ovat lähinnä ylläpitäjät Nysalor ja Thi. Luokkien järjestäminen paremmiksi on aina hyväksi, joten järjestä vain parempiin kokonaisuuksiin. Ohjeita täällä ei ole kirjoitettu juurikaan, joten niitäkin voi kirjoittaa. Englanninkielisestä Wikisourcesta ei kai ole otettu mallia kuin tätä projektia perustettaessa, eikä nähdäkseni tämä projekti ole sidottu heidän ohjeisiinsa. Voi toki olla, että siellä on kehitelty niin järkeviä ohjeita, että niitä voi soveltaa tänne sen vuoksi. --Pxos (keskustelu) 25. toukokuuta 2015 kello 13.29 (UTC)
Emme tosiaan ole sidoksissa englanninkielisen Wikiaineiston ohjeisiin, eikä kaikkien tekstien skannauskuvien vaatiminen ole täällä oikein mielekästäkään. Ohjeistusta voi parantaa keskustelemalla ja hakemalla konsensusta niille.
Asiatekstejä voi hyvin järjestellä uudelleen, jotta niitä löytää helpommin genrejen mukaan. – Nysalor (keskustelu) 25. toukokuuta 2015 kello 18.30 (UTC)
OK. Pistän muistiin tökkiä esim. teitä kahta, jos jotain kummallista tulee vastaan.
Toistaiseksi olen siivonnut yksittäisiä lyhyitä asiatekstijuttuja lehdittäin alaluokkaan Luokka:Sanomalehtiaineisto, ja samalla lisäillyt hieman aiheita luokkaan Luokka:Asiatekstit aiheittain. Luokittelu julkaisuvuosikymmenen mukaan voisi myös olla kiva pistää pystyyn jossain vaiheessa, ehkä ihan mallineeseen rakennettuna, mutta katsotaan miten minulla löytyy aikaa. --Tropylium (keskustelu) 25. toukokuuta 2015 kello 19.24 (UTC)

Wikidata: Access to data from arbitrary items is here[muokkaa]

Pywikibot compat will no longer be supported - Please migrate to pywikibot core[muokkaa]

Sorry for English, I hope someone translates this.
Pywikibot (then "Pywikipediabot") was started back in 2002. In 2007 a new branch (formerly known as "rewrite", now called "core") was started from scratch using the MediaWiki API. The developers of Pywikibot have decided to stop supporting the compat version of Pywikibot due to bad performance and architectural errors that make it hard to update, compared to core. If you are using pywikibot compat it is likely your code will break due to upcoming MediaWiki API changes (e.g. T101524). It is highly recommended you migrate to the core framework. There is a migration guide, and please contact us if you have any problem.

There is an upcoming MediaWiki API breaking change that compat will not be updated for. If your bot's name is in this list, your bot will most likely break.

Thank you,
The Pywikibot development team, 19:30, 5 June 2015 (UTC)

HTTPS[muokkaa]

19. kesäkuuta 2015 kello 22.00 (UTC)