Wikiaineisto:Kahvihuone

Kohteesta Wikiaineisto
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ernst Ludwig Kirchner:
Davoser Cafe (1928)

Tällä sivulla keskustellaan Wikiaineistosta. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja tulevaisuudessa uudet kysymykset on helppo havaita.

 Arkistoidut vanhat keskustelut
  1. arkisto vuosilta  2006–2007
  2. arkisto vuodelta 2008
  3. arkisto vuosilta  2009–2010
  4. arkisto vuosilta  2011–2012
  5. arkisto vuodelta 2013
  6. arkisto vuodelta 2014
  7. arkisto vuodelta 2015
  8. arkisto vuodelta 2016
  9. arkisto vuodelta 2017


Lisää uusi aiheAdvancedSearch[muokkaa]

Birgit Müller (WMDE) 7. toukokuuta 2018 kello 14.44 (UTC)

Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun siirtyy pois beetavaiheesta[muokkaa]

Wikimedian Collaboration-tiimi aikoo tuoda Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun -ominaisuuden tarkkailulistalle oletuksena tässä wikissä 25. kesäkuuta alkavalla viikolla sen poistuessa beetavaiheesta. Käyttäjät, jotka haluavat pitää vanhanmallisen tarkkailulistan, voivat vaihtaa siihen uuden asetuksen avulla.

Uudet suodattimet tuovat helpomman ja tehokkaamman käyttöliittymän tarkkailulistalle, sekä uusia suodattimia ja muita työkaluja, joiden avulla muutosten tarkastelu on tehokkaampaa. Näihin sisältyy live-päivitykset, käyttäjien määrittämät korostukset, mahdollisuus luoda suodatinjoukkoja ja tallentaa niitä myöhempää käyttöä varten sekä koneoppimista hyödyntävät prediktiiviset suodattimet (wikeissä joissa on ORES käytössä). Jos et vielä tunne näitä uusia suodattimia, voit kokeilla niitä tarkkailulistallasi aktivoimalla Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun -toiminnon. Ohjesivulla on ohjeita työkalujen käyttöön.

Yli 70 000 käyttäjää on aktivoinut tämän beetatoiminnon, joka on ollut kokeilukäytössä tarkkailulistalla yli kahdeksan kuukauden ajan. Toiminnon pitäisi olla vakaa ja tehokas, mutta jos sinulla on ajatuksia koskien näitä työkaluja tai beetavaiheesta poistumista, kerro siitä projektin keskustelusivulla tai tässä. Stryn (keskustelu) 5. kesäkuuta 2018 kello 16.07 (UTC)

Update on page issues on mobile web[muokkaa]

CKoerner (WMF) (talk) 12. kesäkuuta 2018 kello 20.58 (UTC)

Bot rights for User:Wikisource-bot[muokkaa]

Hi. With the requirement to fix the page categorisation as notified at phab:T198470, I would like to propose to the community to have our bot run through and address the problem with the solution identified. The bot has been used to resolve issue previously on the Wikisources.

Thanks. Billinghurst (keskustelu) 7. heinäkuuta 2018 kello 09.01 (UTC)

The proposal seems reasonable enough and I trust Mr./Ms. Billinghurst, whom I know passingly from Meta-Wiki. Kannatan siis bottioikeuksien myöntämistä, jos botti tulee tänne keskitetysti korjaamaan sellaisen ongelman, jota emme jaksa tai osaa itse korjata omin voimin. --Pxos (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 21.16 (UTC)
@Billinghurst:. Our bureaucrat has today granted the bot flag to Wikisource-bot. This probably means that the Governor and Community have acceeded to the request so that the bot might do what it is supposed to do. --Pxos (keskustelu) 19. heinäkuuta 2018 kello 08.28 (UTC)

Addition of fiWS to global bots[muokkaa]

Above I have added a bot request, as this wiki is not within the global bot project, per list m:Special:WikiSets/2. Would the community consider opting in to the global bots, so that when we have Wikisource-wide fixes for mw:Extension:ProofreadPage that is possible to organise the bots to do the jobs within Phabricator, and simply get the fix in place. Billinghurst (keskustelu) 7. heinäkuuta 2018 kello 09.01 (UTC)

Global preferences are available[muokkaa]

10. heinäkuuta 2018 kello 19.19 (UTC)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS[muokkaa]

Tuon muutoksen myötä siis ylläpitäjiltä otetaan pois oikeudet muokata järjestelmänlaajuisia CSS-/JS-sivuja ja paikallinen yhteisö saa päättää, ketkä voivat oikeudet eri päätöksellä säilyttää. Täällä on nyt kolme ylläpitäjää (katso järjestelmäviestien muokkauslokit: Nysalor, Pxos ja Thi), joista muokkaushistorian mukaan Nysalorilla ja Pxosilla on ollut tarve muokata CSS-/JS-sivuja uransa aikana. Ehdotan, että Wikiaineiston äänioikeutettu muokkaajayhteisö päättää, että käyttöoikeus muokata CSS-/JS-sivuja säilytetään yp-tunnuksilla Nysalor ja Pxos eli toisin sanoen heistä tehdään uuden käyttäjäryhmän "tekniset ylläpitäjät" jäseniä sitten, kun sen aika on. --Pxos (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 12.19 (UTC) Täydennetty kommenttia linkeillä kunkin yp:n muokkauslokiin. --Pxos (keskustelu) 19. heinäkuuta 2018 kello 09.11 (UTC)
Kannatan. – Nysalor (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 20.30 (UTC)
Vastustan. Näin pieneen wikiin ei tarvitse luoda ylimääräisiä byrokratiakerroksia. CSS/JS-muokkausoikeuden voi mielestäni antaa kaikille ylläpitäjille. Jos kuitenkin turvallisuuden takia halutaan oikeudet eri henkilöille, ei kriteerinä voi olla se, kuka on ennenkin sivuja muokannut, vaan oikeuksista pitää äänestää erikseen kuten ylläpitäjyydestäkin. --Hunsvotti (keskustelu) 30. heinäkuuta 2018 kello 19.22 (UTC)
No sitten vissiin voidaan ajatella, että oikeudet kytketään päälle kaikille niille ylläpitäjille, jotka haluavat oikeudet. Näin tehdään Wikipediassa parhaillaan. Kun on yltä ilmennyt, että Nysalor ja Pxos haluavat oikeudet, pitänee kysyä Thiltä erikseen. Ainakin tässä vaiheessa oikeudet voi antaa Nysalorille ja minulle mielestäni, koska Hunsvotin vastustus ei taida estää asiaa. --Pxos (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 13.35 (UTC)
En tarvitse CSS-oikeuksia ja minun puolestani muokkausoikeudet voidaan antaa Nysalorille ja Pxokselle. --Thi (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 19.46 (UTC)
Teen konsensustaulukon tähän sen mukaan, miten olen keskustelua tulkinnut.
Koodi Ehdotuksen tekijä Ehdotuksen sisältö Mielipiteet Tulos
A Pxos Käyttöoikeus muokata CSS-/JS-sivuja säilytetään yp-tunnuksilla Nysalor ja Pxos. Kannatti ehdottaja ja Nysalor, vastusti Hunsvotti; myöhemmin tätä kannatti myös Thi. Enemmistö (3–1).
B 1 Hunsvotti CSS/JS-muokkausoikeuden voi [--] antaa kaikille ylläpitäjille. Ehdotuksen pohjalta Pxos teki uuden esityksen (C). Ei konsensusta.
B 2 Hunsvotti ...oikeuksista pitää äänestää erikseen kuten ylläpitäjyydestäkin. Kukaan ei kannattanut erillistä äänestystä oikeuksien myöntämisestä. Ei konsensusta.
C Pxos ...oikeudet kytketään päälle kaikille niille ylläpitäjille, jotka haluavat oikeudet. Ehdotuksen sisältö on asiallisesti sama kuin ehdotuksessa B 1. Jokaisen ylläpitäjän mielipide asiaan on saatu. Konsensus. Oikeudet myönnettäneen ylläpitäjille Nysalor ja Pxos.
Lienee siis selvää, että yhteisö on saavuttanut asiassa ratkaisun, koska enemmistön kanta on selvinnyt. --Pxos (keskustelu) 15. elokuuta 2018 kello 09.15 (UTC)
Oikeudet on myönnetty saavutetun konsensuksen perusteella. – Nysalor (keskustelu) 15. elokuuta 2018 kello 18.55 (UTC)

New user group for editing sitewide CSS/JS[muokkaa]

Yllä olevassa keskustelussa päätettiin, että käyttöliittymän ylläpitäjän oikeudet annetaan Nysalorille ja Pxosille. Paikallinen byrokraatti voi myöntää oikeudet ja kirjoittaa lokiin hyvän kommentin asiasta, jossa voidaan viitata ikilinkkinä kahvihuoneeseen. --Pxos (keskustelu) 30. heinäkuuta 2018 kello 13.28 (UTC) Kommenttia muutettu jälkeenpäin yliviivaamalla, koska edellisessä osiossa ei ole saavutettu konsensusta. --Pxos (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 13.37 (UTC)

Editing of sitewide CSS/JS is only possible for interface administrators from now[muokkaa]

(Please help translate to your language)

Hi all,

as announced previously, permission handling for CSS/JS pages has changed: only members of the interface-admin (käyttöliittymän ylläpitäjät) group, and a few highly privileged global groups such as stewards, can edit CSS/JS pages that they do not own (that is, any page ending with .css or .js that is either in the MediaWiki: namespace or is another user's user subpage). This is done to improve the security of readers and editors of Wikimedia projects. More information is available at Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS. If you encounter any unexpected problems, please contact me or file a bug.

Thanks!
Tgr (talk) 27. elokuuta 2018 kello 12.39 (UTC) (via global message delivery)

Read-only mode for up to an hour on 12 September and 10 October[muokkaa]

6. syyskuuta 2018 kello 13.33 (UTC)

The GFDL license on Commons[muokkaa]

20. syyskuuta 2018 kello 18.11 (UTC)

Olikin ihan hyvä, että yhteisö päätti aikanaan säilyttää paikallisen talletuksen täällä, vaikka ainakin kolme eri kertaa (nro 1/2014, nro 2/2014 ja vuonna 2017) sitä pyrittiin sulkemaan ja ohjaamaan pelkästään Commonsiin. Ideana oli siis se, että kun kerran tämä paikallisyhteisö on niin pieni ja tällaisissa pienissä projekteissa ei yleensä ole riittävää tekijänoikeudellista osaamista, on parempi, että tiedostot ladataan Commonsiin, jossa niitä voidaan valvoa paremmin. Perustelu on ihan hyvä sinänsä, koska mm. Wikiopistosta huomaa, että osa sinne ladatuista tiedostoista oli sellaisia, että niitä ei olisi saanut tallentaa ollenkaan. Kuitenkin nyt huomataan klassinen juttu, että "ulkopuolinen jättiläinen" muuttaa "käyttöehtojaan ja asiakasrajapintojaan" omien ajatustensa mukaisesti, ja tällaiseen ei voida muissa projekteissa vaikuttaa. Jos yllä mainitulla muutoksella olisi joitain vaikutuksia siihen, miten Wikiaineiston aineistoa voi käyttää tai tallentaa, asia ei kuitenkaan nyt muodostu ongelmaksi, koska täällä on edelleen mahdollisuus tallentaa tiedostoja paikallisesti. --Pxos (keskustelu) 30. syyskuuta 2018 kello 09.44 (UTC)

Words hyphenated across pages in Wikisource are now joined[muokkaa]

Hi, this is a message by Can da Lua as discussed here for wikisource communities

The ProofreadPage extension can now join together a word that is split between a page and the next.

In the past, when a page was ending with "concat-" and the next page was beginning with "enation", the resulting transclusion would have been "concat- enation", and a special template like d:Q15630535 had to be used to obtain the word "concatenation".

Now the default behavior has changed: the hyphen at the end of a page is suppressed and in this case no space is inserted, so the result of the transclusion will be: "concatenation", without the need of a template. The "joiner" character is defined by default as "-" (the regular hyphen), but it is possible to change this. A template may still be needed to deal with particular cases when the hyphen needs to be preserved.

Please share this information with your community.

MediaWiki message delivery (keskustelu) 30. syyskuuta 2018 kello 10.28 (UTC)