Wikiaineisto:Kahvihuone

Kohteesta Wikiaineisto
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ernst Ludwig Kirchner:
Davoser Cafe (1928)

Tällä sivulla keskustellaan Wikiaineistosta. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja tulevaisuudessa uudet kysymykset on helppo havaita.

 Arkistoidut vanhat keskustelut
 1. arkisto vuosilta  2006–2007
 2. arkisto vuodelta 2008
 3. arkisto vuosilta  2009–2010
 4. arkisto vuosilta  2011–2012
 5. arkisto vuodelta 2013
 6. arkisto vuodelta 2014
 7. arkisto vuodelta 2015
 8. arkisto vuodelta 2016
 9. arkisto vuodelta 2017


Lisää uusi aiheAdvancedSearch[muokkaa]

Birgit Müller (WMDE) 7. toukokuuta 2018 kello 14.44 (UTC)

Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun siirtyy pois beetavaiheesta[muokkaa]

Wikimedian Collaboration-tiimi aikoo tuoda Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun -ominaisuuden tarkkailulistalle oletuksena tässä wikissä 25. kesäkuuta alkavalla viikolla sen poistuessa beetavaiheesta. Käyttäjät, jotka haluavat pitää vanhanmallisen tarkkailulistan, voivat vaihtaa siihen uuden asetuksen avulla.

Uudet suodattimet tuovat helpomman ja tehokkaamman käyttöliittymän tarkkailulistalle, sekä uusia suodattimia ja muita työkaluja, joiden avulla muutosten tarkastelu on tehokkaampaa. Näihin sisältyy live-päivitykset, käyttäjien määrittämät korostukset, mahdollisuus luoda suodatinjoukkoja ja tallentaa niitä myöhempää käyttöä varten sekä koneoppimista hyödyntävät prediktiiviset suodattimet (wikeissä joissa on ORES käytössä). Jos et vielä tunne näitä uusia suodattimia, voit kokeilla niitä tarkkailulistallasi aktivoimalla Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun -toiminnon. Ohjesivulla on ohjeita työkalujen käyttöön.

Yli 70 000 käyttäjää on aktivoinut tämän beetatoiminnon, joka on ollut kokeilukäytössä tarkkailulistalla yli kahdeksan kuukauden ajan. Toiminnon pitäisi olla vakaa ja tehokas, mutta jos sinulla on ajatuksia koskien näitä työkaluja tai beetavaiheesta poistumista, kerro siitä projektin keskustelusivulla tai tässä. Stryn (keskustelu) 5. kesäkuuta 2018 kello 16.07 (UTC)

Update on page issues on mobile web[muokkaa]

CKoerner (WMF) (talk) 12. kesäkuuta 2018 kello 20.58 (UTC)

Bot rights for User:Wikisource-bot[muokkaa]

Hi. With the requirement to fix the page categorisation as notified at phab:T198470, I would like to propose to the community to have our bot run through and address the problem with the solution identified. The bot has been used to resolve issue previously on the Wikisources.

Thanks. Billinghurst (keskustelu) 7. heinäkuuta 2018 kello 09.01 (UTC)

The proposal seems reasonable enough and I trust Mr./Ms. Billinghurst, whom I know passingly from Meta-Wiki. Kannatan siis bottioikeuksien myöntämistä, jos botti tulee tänne keskitetysti korjaamaan sellaisen ongelman, jota emme jaksa tai osaa itse korjata omin voimin. --Pxos (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 21.16 (UTC)
@Billinghurst:. Our bureaucrat has today granted the bot flag to Wikisource-bot. This probably means that the Governor and Community have acceeded to the request so that the bot might do what it is supposed to do. --Pxos (keskustelu) 19. heinäkuuta 2018 kello 08.28 (UTC)

Addition of fiWS to global bots[muokkaa]

Above I have added a bot request, as this wiki is not within the global bot project, per list m:Special:WikiSets/2. Would the community consider opting in to the global bots, so that when we have Wikisource-wide fixes for mw:Extension:ProofreadPage that is possible to organise the bots to do the jobs within Phabricator, and simply get the fix in place. Billinghurst (keskustelu) 7. heinäkuuta 2018 kello 09.01 (UTC)

Global preferences are available[muokkaa]

10. heinäkuuta 2018 kello 19.19 (UTC)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS[muokkaa]

Tuon muutoksen myötä siis ylläpitäjiltä otetaan pois oikeudet muokata järjestelmänlaajuisia CSS-/JS-sivuja ja paikallinen yhteisö saa päättää, ketkä voivat oikeudet eri päätöksellä säilyttää. Täällä on nyt kolme ylläpitäjää (katso järjestelmäviestien muokkauslokit: Nysalor, Pxos ja Thi), joista muokkaushistorian mukaan Nysalorilla ja Pxosilla on ollut tarve muokata CSS-/JS-sivuja uransa aikana. Ehdotan, että Wikiaineiston äänioikeutettu muokkaajayhteisö päättää, että käyttöoikeus muokata CSS-/JS-sivuja säilytetään yp-tunnuksilla Nysalor ja Pxos eli toisin sanoen heistä tehdään uuden käyttäjäryhmän "tekniset ylläpitäjät" jäseniä sitten, kun sen aika on. --Pxos (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 12.19 (UTC) Täydennetty kommenttia linkeillä kunkin yp:n muokkauslokiin. --Pxos (keskustelu) 19. heinäkuuta 2018 kello 09.11 (UTC)
Kannatan. – Nysalor (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 20.30 (UTC)
Vastustan. Näin pieneen wikiin ei tarvitse luoda ylimääräisiä byrokratiakerroksia. CSS/JS-muokkausoikeuden voi mielestäni antaa kaikille ylläpitäjille. Jos kuitenkin turvallisuuden takia halutaan oikeudet eri henkilöille, ei kriteerinä voi olla se, kuka on ennenkin sivuja muokannut, vaan oikeuksista pitää äänestää erikseen kuten ylläpitäjyydestäkin. --Hunsvotti (keskustelu) 30. heinäkuuta 2018 kello 19.22 (UTC)
No sitten vissiin voidaan ajatella, että oikeudet kytketään päälle kaikille niille ylläpitäjille, jotka haluavat oikeudet. Näin tehdään Wikipediassa parhaillaan. Kun on yltä ilmennyt, että Nysalor ja Pxos haluavat oikeudet, pitänee kysyä Thiltä erikseen. Ainakin tässä vaiheessa oikeudet voi antaa Nysalorille ja minulle mielestäni, koska Hunsvotin vastustus ei taida estää asiaa. --Pxos (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 13.35 (UTC)
En tarvitse CSS-oikeuksia ja minun puolestani muokkausoikeudet voidaan antaa Nysalorille ja Pxokselle. --Thi (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 19.46 (UTC)
Teen konsensustaulukon tähän sen mukaan, miten olen keskustelua tulkinnut.
Koodi Ehdotuksen tekijä Ehdotuksen sisältö Mielipiteet Tulos
A Pxos Käyttöoikeus muokata CSS-/JS-sivuja säilytetään yp-tunnuksilla Nysalor ja Pxos. Kannatti ehdottaja ja Nysalor, vastusti Hunsvotti; myöhemmin tätä kannatti myös Thi. Enemmistö (3–1).
B 1 Hunsvotti CSS/JS-muokkausoikeuden voi [--] antaa kaikille ylläpitäjille. Ehdotuksen pohjalta Pxos teki uuden esityksen (C). Ei konsensusta.
B 2 Hunsvotti ...oikeuksista pitää äänestää erikseen kuten ylläpitäjyydestäkin. Kukaan ei kannattanut erillistä äänestystä oikeuksien myöntämisestä. Ei konsensusta.
C Pxos ...oikeudet kytketään päälle kaikille niille ylläpitäjille, jotka haluavat oikeudet. Ehdotuksen sisältö on asiallisesti sama kuin ehdotuksessa B 1. Jokaisen ylläpitäjän mielipide asiaan on saatu. Konsensus. Oikeudet myönnettäneen ylläpitäjille Nysalor ja Pxos.
Lienee siis selvää, että yhteisö on saavuttanut asiassa ratkaisun, koska enemmistön kanta on selvinnyt. --Pxos (keskustelu) 15. elokuuta 2018 kello 09.15 (UTC)
Oikeudet on myönnetty saavutetun konsensuksen perusteella. – Nysalor (keskustelu) 15. elokuuta 2018 kello 18.55 (UTC)

New user group for editing sitewide CSS/JS[muokkaa]

Yllä olevassa keskustelussa päätettiin, että käyttöliittymän ylläpitäjän oikeudet annetaan Nysalorille ja Pxosille. Paikallinen byrokraatti voi myöntää oikeudet ja kirjoittaa lokiin hyvän kommentin asiasta, jossa voidaan viitata ikilinkkinä kahvihuoneeseen. --Pxos (keskustelu) 30. heinäkuuta 2018 kello 13.28 (UTC) Kommenttia muutettu jälkeenpäin yliviivaamalla, koska edellisessä osiossa ei ole saavutettu konsensusta. --Pxos (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 13.37 (UTC)

Editing of sitewide CSS/JS is only possible for interface administrators from now[muokkaa]

(Please help translate to your language)

Hi all,

as announced previously, permission handling for CSS/JS pages has changed: only members of the interface-admin (käyttöliittymän ylläpitäjät) group, and a few highly privileged global groups such as stewards, can edit CSS/JS pages that they do not own (that is, any page ending with .css or .js that is either in the MediaWiki: namespace or is another user's user subpage). This is done to improve the security of readers and editors of Wikimedia projects. More information is available at Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS. If you encounter any unexpected problems, please contact me or file a bug.

Thanks!
Tgr (talk) 27. elokuuta 2018 kello 12.39 (UTC) (via global message delivery)

Read-only mode for up to an hour on 12 September and 10 October[muokkaa]

6. syyskuuta 2018 kello 13.33 (UTC)

The GFDL license on Commons[muokkaa]

20. syyskuuta 2018 kello 18.11 (UTC)

Olikin ihan hyvä, että yhteisö päätti aikanaan säilyttää paikallisen talletuksen täällä, vaikka ainakin kolme eri kertaa (nro 1/2014, nro 2/2014 ja vuonna 2017) sitä pyrittiin sulkemaan ja ohjaamaan pelkästään Commonsiin. Ideana oli siis se, että kun kerran tämä paikallisyhteisö on niin pieni ja tällaisissa pienissä projekteissa ei yleensä ole riittävää tekijänoikeudellista osaamista, on parempi, että tiedostot ladataan Commonsiin, jossa niitä voidaan valvoa paremmin. Perustelu on ihan hyvä sinänsä, koska mm. Wikiopistosta huomaa, että osa sinne ladatuista tiedostoista oli sellaisia, että niitä ei olisi saanut tallentaa ollenkaan. Kuitenkin nyt huomataan klassinen juttu, että "ulkopuolinen jättiläinen" muuttaa "käyttöehtojaan ja asiakasrajapintojaan" omien ajatustensa mukaisesti, ja tällaiseen ei voida muissa projekteissa vaikuttaa. Jos yllä mainitulla muutoksella olisi joitain vaikutuksia siihen, miten Wikiaineiston aineistoa voi käyttää tai tallentaa, asia ei kuitenkaan nyt muodostu ongelmaksi, koska täällä on edelleen mahdollisuus tallentaa tiedostoja paikallisesti. --Pxos (keskustelu) 30. syyskuuta 2018 kello 09.44 (UTC)

Words hyphenated across pages in Wikisource are now joined[muokkaa]

Hi, this is a message by Can da Lua as discussed here for wikisource communities

The ProofreadPage extension can now join together a word that is split between a page and the next.

In the past, when a page was ending with "concat-" and the next page was beginning with "enation", the resulting transclusion would have been "concat- enation", and a special template like d:Q15630535 had to be used to obtain the word "concatenation".

Now the default behavior has changed: the hyphen at the end of a page is suppressed and in this case no space is inserted, so the result of the transclusion will be: "concatenation", without the need of a template. The "joiner" character is defined by default as "-" (the regular hyphen), but it is possible to change this. A template may still be needed to deal with particular cases when the hyphen needs to be preserved.

Please share this information with your community.

MediaWiki message delivery (keskustelu) 30. syyskuuta 2018 kello 10.28 (UTC)

The Community Wishlist Survey[muokkaa]

30. lokakuuta 2018 kello 11.05 (UTC)

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web[muokkaa]

CKoerner (WMF) (talk) 13. marraskuuta 2018 kello 19.34 (UTC)

Community Wishlist Survey vote[muokkaa]

22. marraskuuta 2018 kello 18.13 (UTC)

Advanced Search[muokkaa]

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 26. marraskuuta 2018 kello 10.57 (UTC)

Selection of the Wikisource Community User Group representative to the Wikimedia Summit[muokkaa]

Dear all,

Sorry for writing in English and cross-posting this message.

The Wikisource Community User Group could send one representative to the Wikimedia Summit 2019 (formerly "Wikimedia Conference"). The Wikimedia Summit is a yearly conference of all organizations affiliated to the Wikimedia Movement (including our Wikisource Community User Group). It is a great place to talk about Wikisource needs to the chapters and other user groups that compose the Wikimedia movement. For context, there is a short report on what happened last year. The deadline is short and to avoid the confusing vote on the Wikisource-I mailing list of last year, we created a page on meta to decide who will be the representative of the user group to the Wikimedia Summit.

The vote will be in two parts:

 1. until December 7th, people can add their name and a short explanation on who they are and why they want to go to the summit. Nomination of other people is allowed, the nominated person should accept their nomination.
 2. starting December 7th, and for a week, the community vote to designate the representative.

Please feel free to ask any question on the wikisource-I mailing list or on the talk page.

For the Wikisource Community User Group, Tpt (talk) 15:15, 5 December 2018 (UTC)

New Wikimedia password policy and requirements[muokkaa]

CKoerner (WMF) (talk) 6. joulukuuta 2018 kello 20.02 (UTC)

Wikisource Community User Group representative vote[muokkaa]

Dear all,

Sorry for writing in English and cross-posting this message.

Following the previous message, the vote for the representative of the Wikisource Community User Group to the Wikimedia Summit 2019 is now open.

There is two great candidates on page on meta to decide who will be the representative of the user group to the Wikimedia Summit. You can support a candidate now. All active Wikisource users can vote. The vote is ending on December 14, 2018.

Feel free to ask any question on the wikisource-I mailing list or on the talk page.

Kiitos!

For the Wikisource Community User Group, Tpt (talk) December 8, 2018 at 18:53 (UTC)

Invitation from Wiki Loves Love 2019[muokkaa]

Please help translate to your language

WLL Subtitled Logo (transparent).svg

Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.

Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.

The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.

Sign up your affiliate or individually at Participants page.

To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs

There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!

Kind regards,

Wiki Loves Love Team

Imagine... the sum of all love!

--MediaWiki message delivery (keskustelu) 27. joulukuuta 2018 kello 10.12 (UTC)

FileExporter beta feature[muokkaa]

Johanna Strodt (WMDE) 14. tammikuuta 2019 kello 09.41 (UTC)

No editing for 30 minutes on 17 January[muokkaa]

You will not be able to edit the wikis for up to 30 minutes on 17 January 07:00 UTC. This is because of a database problem that has to be fixed immediately. You can still read the wikis. Some wikis are not affected. They don't get this message. You can see which wikis are not affected on this page. Most wikis are affected. The time you can not edit might be shorter than 30 minutes. /Johan (WMF)

16. tammikuuta 2019 kello 18.38 (UTC)

Talk to us about talking[muokkaa]

Trizek (WMF) 21. helmikuuta 2019 kello 15.01 (UTC)

OCR painike?[muokkaa]

Onko johonkin piilotettu samanlainen OCR-painike kuin en-wikiaineistossa, jolla saa skannattua sivun sisällön (uudelleen) tekstiksi? Sivulta Sivu:Lukion_taulukot.pdf/82 puuttuvat kaikki taulukon numerot. jni (keskustelu) 6. huhtikuuta 2019 kello 08.07 (UTC)

Toi näyttää olevan joku botti (https://tools.wmflabs.org/phetools/) ja siihen liittyvä pienoisohjelma (en:MediaWiki:Gadget-ocr.js), jota ei ole täällä. Täytyy kattoa, jos sen saa toimimaan täälläkin. --Hunsvotti (keskustelu) 6. huhtikuuta 2019 kello 18.03 (UTC)
Se toimii, jos laitat tämän koodin omalle Common.js-sivulle. Rivi 103 pitää muuttaa muotoon:
		filters: [ 'body.ns-250' ],

--Hunsvotti (keskustelu) 6. huhtikuuta 2019 kello 18.28 (UTC)

Kiitos! Sain tämän toimimaan. jni (keskustelu) 7. huhtikuuta 2019 kello 05.53 (UTC)

Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April[muokkaa]

8. huhtikuuta 2019 kello 10.56 (UTC)

Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request[muokkaa]

Please help translate to your language

The Wikimedia Foundation has published a Medium-Term Plan proposal covering the next 3–5 years. We want your feedback! Please leave all comments and questions, in any language, on the talk page, by April 20. Kiitos! Quiddity (WMF) (talk) 12. huhtikuuta 2019 kello 17.35 (UTC)

Kirjalähteet-haun hakulinkki Helsingin yliopiston kirjastojen hakuun ei toimi[muokkaa]

Kyseinen linkin kohdeosoite on http://pandora.lib.hel.fi/cgi-bin/mhask/monihask.py

--109.240.103.162 23. kesäkuuta 2019 kello 14.35 (UTC)

Update on the consultation about office actions[muokkaa]

Hello all,

Last month, the Wikimedia Foundation's Trust & Safety team announced a future consultation about partial and/or temporary office actions. We want to let you know that the draft version of this consultation has now been posted on Meta.

This is a draft. It is not intended to be the consultation itself, which will be posted on Meta likely in early September. Please do not treat this draft as a consultation. Instead, we ask your assistance in forming the final language for the consultation.

For that end, we would like your input over the next couple of weeks about what questions the consultation should ask about partial and temporary Foundation office action bans and how it should be formatted. Please post it on the draft talk page. Our goal is to provide space for the community to discuss all the aspects of these office actions that need to be discussed, and we want to ensure with your feedback that the consultation is presented in the best way to encourage frank and constructive conversation.

Please visit the consultation draft on Meta-wiki and leave your comments on the draft’s talk page about what the consultation should look like and what questions it should ask.

Thank you for your input! -- The Trust & Safety team 16. elokuuta 2019 kello 08.03 (UTC)

New tools and IP masking[muokkaa]

21. elokuuta 2019 kello 14.19 (UTC)