Wikiaineisto:Kahvihuone

Kohteesta Wikiaineisto
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ernst Ludwig Kirchner:
Davoser Cafe (1928)

Tällä sivulla keskustellaan Wikiaineistosta. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja tulevaisuudessa uudet kysymykset on helppo havaita.

 Arkistoidut vanhat keskustelut
  1. arkisto vuosilta  2006–2007
  2. arkisto vuodelta 2008
  3. arkisto vuosilta  2009–2010
  4. arkisto vuosilta  2011–2012
  5. arkisto vuodelta 2013
  6. arkisto vuodelta 2014
  7. arkisto vuodelta 2015
  8. arkisto vuodelta 2016
  9. arkisto vuodelta 2017


Lisää uusi aiheAdvancedSearch[muokkaa]

Birgit Müller (WMDE) 7. toukokuuta 2018 kello 14.44 (UTC)

Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun siirtyy pois beetavaiheesta[muokkaa]

Wikimedian Collaboration-tiimi aikoo tuoda Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun -ominaisuuden tarkkailulistalle oletuksena tässä wikissä 25. kesäkuuta alkavalla viikolla sen poistuessa beetavaiheesta. Käyttäjät, jotka haluavat pitää vanhanmallisen tarkkailulistan, voivat vaihtaa siihen uuden asetuksen avulla.

Uudet suodattimet tuovat helpomman ja tehokkaamman käyttöliittymän tarkkailulistalle, sekä uusia suodattimia ja muita työkaluja, joiden avulla muutosten tarkastelu on tehokkaampaa. Näihin sisältyy live-päivitykset, käyttäjien määrittämät korostukset, mahdollisuus luoda suodatinjoukkoja ja tallentaa niitä myöhempää käyttöä varten sekä koneoppimista hyödyntävät prediktiiviset suodattimet (wikeissä joissa on ORES käytössä). Jos et vielä tunne näitä uusia suodattimia, voit kokeilla niitä tarkkailulistallasi aktivoimalla Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun -toiminnon. Ohjesivulla on ohjeita työkalujen käyttöön.

Yli 70 000 käyttäjää on aktivoinut tämän beetatoiminnon, joka on ollut kokeilukäytössä tarkkailulistalla yli kahdeksan kuukauden ajan. Toiminnon pitäisi olla vakaa ja tehokas, mutta jos sinulla on ajatuksia koskien näitä työkaluja tai beetavaiheesta poistumista, kerro siitä projektin keskustelusivulla tai tässä. Stryn (keskustelu) 5. kesäkuuta 2018 kello 16.07 (UTC)

Update on page issues on mobile web[muokkaa]

CKoerner (WMF) (talk) 12. kesäkuuta 2018 kello 20.58 (UTC)

Bot rights for User:Wikisource-bot[muokkaa]

Hi. With the requirement to fix the page categorisation as notified at phab:T198470, I would like to propose to the community to have our bot run through and address the problem with the solution identified. The bot has been used to resolve issue previously on the Wikisources.

Thanks. Billinghurst (keskustelu) 7. heinäkuuta 2018 kello 09.01 (UTC)

The proposal seems reasonable enough and I trust Mr./Ms. Billinghurst, whom I know passingly from Meta-Wiki. Kannatan siis bottioikeuksien myöntämistä, jos botti tulee tänne keskitetysti korjaamaan sellaisen ongelman, jota emme jaksa tai osaa itse korjata omin voimin. --Pxos (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 21.16 (UTC)
@Billinghurst:. Our bureaucrat has today granted the bot flag to Wikisource-bot. This probably means that the Governor and Community have acceeded to the request so that the bot might do what it is supposed to do. --Pxos (keskustelu) 19. heinäkuuta 2018 kello 08.28 (UTC)

Addition of fiWS to global bots[muokkaa]

Above I have added a bot request, as this wiki is not within the global bot project, per list m:Special:WikiSets/2. Would the community consider opting in to the global bots, so that when we have Wikisource-wide fixes for mw:Extension:ProofreadPage that is possible to organise the bots to do the jobs within Phabricator, and simply get the fix in place. Billinghurst (keskustelu) 7. heinäkuuta 2018 kello 09.01 (UTC)

Global preferences are available[muokkaa]

10. heinäkuuta 2018 kello 19.19 (UTC)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS[muokkaa]

Tuon muutoksen myötä siis ylläpitäjiltä otetaan pois oikeudet muokata järjestelmänlaajuisia CSS-/JS-sivuja ja paikallinen yhteisö saa päättää, ketkä voivat oikeudet eri päätöksellä säilyttää. Täällä on nyt kolme ylläpitäjää (katso järjestelmäviestien muokkauslokit: Nysalor, Pxos ja Thi), joista muokkaushistorian mukaan Nysalorilla ja Pxosilla on ollut tarve muokata CSS-/JS-sivuja uransa aikana. Ehdotan, että Wikiaineiston äänioikeutettu muokkaajayhteisö päättää, että käyttöoikeus muokata CSS-/JS-sivuja säilytetään yp-tunnuksilla Nysalor ja Pxos eli toisin sanoen heistä tehdään uuden käyttäjäryhmän "tekniset ylläpitäjät" jäseniä sitten, kun sen aika on. --Pxos (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 12.19 (UTC) Täydennetty kommenttia linkeillä kunkin yp:n muokkauslokiin. --Pxos (keskustelu) 19. heinäkuuta 2018 kello 09.11 (UTC)
Kannatan. – Nysalor (keskustelu) 18. heinäkuuta 2018 kello 20.30 (UTC)
Vastustan. Näin pieneen wikiin ei tarvitse luoda ylimääräisiä byrokratiakerroksia. CSS/JS-muokkausoikeuden voi mielestäni antaa kaikille ylläpitäjille. Jos kuitenkin turvallisuuden takia halutaan oikeudet eri henkilöille, ei kriteerinä voi olla se, kuka on ennenkin sivuja muokannut, vaan oikeuksista pitää äänestää erikseen kuten ylläpitäjyydestäkin. --Hunsvotti (keskustelu) 30. heinäkuuta 2018 kello 19.22 (UTC)
No sitten vissiin voidaan ajatella, että oikeudet kytketään päälle kaikille niille ylläpitäjille, jotka haluavat oikeudet. Näin tehdään Wikipediassa parhaillaan. Kun on yltä ilmennyt, että Nysalor ja Pxos haluavat oikeudet, pitänee kysyä Thiltä erikseen. Ainakin tässä vaiheessa oikeudet voi antaa Nysalorille ja minulle mielestäni, koska Hunsvotin vastustus ei taida estää asiaa. --Pxos (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 13.35 (UTC)
En tarvitse CSS-oikeuksia ja minun puolestani muokkausoikeudet voidaan antaa Nysalorille ja Pxokselle. --Thi (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 19.46 (UTC)

New user group for editing sitewide CSS/JS[muokkaa]

Yllä olevassa keskustelussa päätettiin, että käyttöliittymän ylläpitäjän oikeudet annetaan Nysalorille ja Pxosille. Paikallinen byrokraatti voi myöntää oikeudet ja kirjoittaa lokiin hyvän kommentin asiasta, jossa voidaan viitata ikilinkkinä kahvihuoneeseen. --Pxos (keskustelu) 30. heinäkuuta 2018 kello 13.28 (UTC) Kommenttia muutettu jälkeenpäin yliviivaamalla, koska edellisessä osiossa ei ole saavutettu konsensusta. --Pxos (keskustelu) 14. elokuuta 2018 kello 13.37 (UTC)