Hatanpään ostaminen kaupungille

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Hatanpään ostaminen kaupungille.


  Hatanpään kartanon omistaja on ilmoittanut valtuustolle, että hän olisi halukas myymään Hatanpään kaupungille. Hän ei kuitenkaan vielä ole ilmoitanut millä hinnalla talo olisi ostettavissa, vaan ainoastaan halunnut tiedustaa, tahtoisiko kaupunki yleensä ryhtyä ostokauppaa tekemään.


Kysymys Hatanpään y. m. tilain yhdistämiseksi
samaksi maakirjanumeroksi.


  Tilanomistaja Fedi Idman on asiasta lähettänyt Tampereen kaupungin rahatoimikamarille seuraavan kirjelmän:

"Tampereen kaupungille vakuudeksi on asianomainen kihlakunnan oikeus lokak. 14 p:nä 1898 vahvistanut kiinnityksen nyttemmin minun omistamiini Hatanpään yksinäiseen säterirustitilan ja Spinnin verotilaan Otavallan kylässä molemmat Messukylän pitäjässä marraskuun 4 p:nä 1876 tehdyssä kauppakirjassa mainittujen ehtojen pysyväisyydestä. Kun aikomukseni nyt on anoa Keisarilliselta Suomen senaatilta, että juuri mainitut tilat sekä minulle myöskin kuuluvat Härmälän yksinäinen verotila Pirkkalan pitäjässä, Viinikan verotila Otavallan kylässä, Finnin ja Uotilan verotilat Messukylän ja Nekalan sekä Väinölän verotilat Järvensivun kylässä kaikki Messukylän pitäjässä, yhdistettäisiin samaksi tai niin suurissa ryhmissä kuin mahdollista samaksi maakirjanumeroksi, vaan tällaiseen yhdistämiseen vaaditaan että kaikki kiinnityksen omistajat myöskin yhdistämisen hyväksyvät, saan täten kohteliaammin anoa, että rahatoimikamari Tampereen kaupungin puolesta mainitun yhdistämisen hyväksyisi.

Messukylässä tammik. 25 p:nä 1913.

Fedi Idman
tilanomistaja."

Rahatoimikamari ei ole tahtonut asiaa ratkaista, vaan ehdottaa valtuustolle, että Idmanin puheenalainen anomus hyväksyttäisiin.


Lähde[muokkaa]

Aamulehti sunnuntai 2.2.1913 s. 4.