Huutavan ääni korvessa/Kappale 44

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kristityn jokapäiväinen rukous.
Huutavan ääni korvessa
Kirjoittanut Pietari Topp


Kolmeyhteisen Jumalan, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Rakas Vapahtajani, Herra Jeesus Kristus! Opeta ja auta minua tästedes tekemään vilpitöntä parannusta. Anna minun oppia tuntemaan yhä enemmän syntejäni ja niitä kauhistumaan, jotta minussa viriäisi yhä suurempi halu sinuun ja armoosi. Sillä ellen tunne synnin painoa omallatunnollani, en myöskään pyri synnistä vapaaksi, vaan rakastan sitä ja nautin siitä. Sentähden kiitos ja ylistys olkoon sinulle, Herra Jeesus, että olet herättänyt minussa synnin murheen ja katumuksen etkä sallinut minun kuolla synnin retkillä helvettiä koh* juostessani. Helvetissä on iankaikkinen murhe J* tunnon vaiva, mutta ei minkäänlaista armoa eik~ poispääsyn mahdollisuutta.

Kiitos ja ylistys olkoon sinulle, suuri, kärsivällenen Jumala ja Vapahtaja, esirukouksistasi ja pitkämielisyydestäsi. Kiitos herättävästä ja valaisevasta armostasi. Kiitos käännyttävästä ja uudestisynnyttävästä armostasi. Kiitos pyhittävästä ja lujittavasta armostasi. Herra Jeesus, älä väsy minuun äläkä minua jätä, vaan johdata minut autuaalliseen päämäärään, jotta saisin iäisyydessä kiittää sinua kaikesta armostasi ja rakkaudestasi, jota minulle olet osoittanut ja tänäänkin osoitat. Älä anna minkään minua sinusta eroittaa, ei myötä- eikä vastoinkäymisten, ei maailman houkutusten eikä vainon, ei synnin himon eikä ahdistuksen, ei hengellisen ylpeyden eikä hengellisen pimeyden, ei kiusausten eikä maailman murheiden. Älä anna, rakas Jeesus, minkään ehkäistä juoksuani pyhyyden tiellä. Liitä minut lujasti itseesi ja ota sydämeni niin hoitoosi, että se kaikella halullaan isoaisi, janoaisi, ikävöisi ja toivoisi alinomaa sinua, taivastasi ja autuuttasi.

Hyvä Jumala ja Vapahtaja, jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä! Anna synnin tulla minulle karvaaksi sapeksi, mutta tule itse minulle aina rakkaammaksi. Älä salli minun käyttää väärin suomiasi hengellisiä ja ajallisia lahjoja, vaan opeta minua käyttämään niitä tosihyödykseni ja sinulle kunniaksi. Sinä voiton Sankari, anna minulle miehuutta ja voimaa, valoa, armoa ja väkevyyttä voidakseni voittaa taistelussani kaikkea sitä vastaan, mikä pyrkii sammuttamaan meidän keskinäisen rakkautemme. Sinä, joka käsittämättömässä rakkaudessasi olet minut kalliisti lunastanut, vahvista uskoani ja rakkauttani sinuun niin, että mielelläni uhraisin kaiken, henkeni ja verenikin sinun tähtesi ja sinun kunniaksesi. Ja vielä, rakas Jeesus! Älä laske minua luotasi, vaan taluta minut taivaasi iloon, jossa lunastettujen kanssa saan veisata sinulle iankaikkista hallelujaa, amenta ja kiitosta. Amen.