Huutavan ääni korvessa/Kappale 45

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rukous kaikkien ihmisten puolesta.
Huutavan ääni korvessa
Kirjoittanut Pietari Topp


Iki-Valkeus, Totuuden Jumala! Sinä tiedät kaiken ja näet kaiken. Armahda meitä! Levitä pyhää sanaasi kaikkiin maihin ja anna sanasi kautta kaikille sanasi lukijoille ja kuulijoille Henkesi, voimasi, valosi ja elämäsi. Lähetä uskollista työväkeä eloosi kutsumaan ihmisiä viinitarhaasi. Herätä ja valaise saarnaajia ja opettajia, että he Raamatun sanaa oikein ja puhtaasti opettaisivat, niin että kuulijat heräisivät ja löytäisivät taivaan tien. Vahvista ja varjele kaikensäätyisiä lapsiasi.

Suuri Jumala, kuningasten Kuningas! Valaise sanasi valolla valtakuntamme päämiestä ja muiden maiden hallitsijoita. Valaise heitä Hengelläsi ja armollasi. Johdata ja hallitse heidän sydäntään, sieluaan ja mieltään, että he sinun pyhän neuvosi mukaan edistäisivät hyviä hankkeita ja huonoja kukistaisivat.

Rakas Herra Jumala! Armahda Jeesuksen Kristuksen tähden kaikkia, rikkaita ja köyhiä, ylhäisiä ja alhaisia, sillä me tarvitsemme kaikki sinun armoasi ja neuvoasi. Herätä hengellisesti nukkuvat, valaise sokeat, jotka istuvat synnin pimeydessä, särje paatuneiden sydämet; saata ylpeät ja korskeat pelästymään ja nöyrtymään; opeta kaikkia etsimään sinua; ilmoita niille, jotka murehtivat synnin painon alla, evankeliumisi armo ja rakkautesi Opeta kaikkia hätääntyneitä pakenemaan sinun luoksesi. Virvoita ja lohduta surevia, rohkaise arkamielisiä, vahvista vaipuvia ja heikkoja taivaan tien matkamiehiä. Auta rakkautesi tähden langenneita nousemaan; ohjaa eksyneitä oikealle tielle; lämmitä kylmiä ja penseitä; ojenna ja tue horjuvia sydämiä; auta syntiä vastaan taistelevia voittamaan syntinsä; vahvista, tue ja varjele uskovaisiasi vaeltamaan kaiken elinaikansa sinun rakkautesi osallisuudessa ja kuuliaisina sinua kohtaan, jotta he sinua iäti kiittäisivät ja kunnioittaisivat. Vaikuta kaikissa sieluissa halu sinuun, joka olet oikea taivaan tie, jotta me kaikki yhdestä suusta saisimme taivaassa kiittää sinua suuresta armostasi, jota meille osoitit vetäessäsi meidät pois kadotettujen suuresta joukosta. Herra Jeesus, kuule armollisesti rukouksemme äärettömän rakkautesi, armosi ja laupeutesi tähden, iankaikkisesti kelpaavan ansiosi ja sovitustyösi tähden. Amen.