Huutavan ääni korvessa/Kappale 7

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vain harvoja pelastuu.
Huutavan ääni korvessa
Kirjoittanut Pietari Topp


Harvat ovat ne, jotka parannuksen ahtaasta portista käyvät. Valitettavasti vain harvat tunkeutuvat kaikkien esteitten läpi ja rientävät Jeesuksen luo hätäisin sydämin ja uhraavat itsensä ja kaikki ruumiinsa ja sielunsa voimat hänelle seuraten häntä elämän kaidalla tiellä lujasti päättäen: "Tuli mitä tuli, maksoi mitä maksoi, pääasia on, että Jumalan Henki saa minut niin haltuunsa, että minusta tulee uskollinen Jeesuksen seuraaja täällä ajassa, jotta kerran iankaikkisuudessakin saisin hänen kanssaan olla. Käyköön muun miten käy, tai miten Jumala tahtoo käyvän, kunhan vain viheliäinen sieluparkani saa avun ja armosta pääsen olemaan Jumalan ja Vapahtajan autuaallisessa yhteydessä iankaikkisesti". Itse Jeesus sanoo: "Se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät" (Matt. 7:14). Joka ei kiellä ja hylkää kaikkia synnillisiä ja maailmallisia tapoja eikä hartaasti rukoillen ja huokaillen etsi Jeesukselta sitä armoa, että hän kuolemansa tähden hänet herättäisi, valaisisi, kääntäisi ja uudestisynnyttäisi ja sitten jatkuvasti uudessa elämässä johdattaisi, hallitsisi ja taluttaisi, se, joka ei näin yötä ja päivää oikeassa autuuden järjestyksessä huuda Jumalan puoleen ja ahkeroi oikeata parannuksentekoa, hän ei milloinkaan, sanon minä, löydä kaitaa tietä, joka taivaaseen vie. Mutta se, joka Herraa vilpittömästi etsii, löytää hänet ja pääsee yhä elävämpään yhteyteen hänen kanssaan. Ja siinä pysyen hän tulee iankaikkisesti autuaaksi.

Kaikkitietävä Jeesus itse sanoo, että vain harvat pitävät halpana maailman ja maalliset ja halajavat ja kaipaavat Jeesusta ja taivaallisia palavalla taivaan ikävällä. Kun heitä on niin harvoja, yksi siellä, toinen täällä, mutta niin suuret joukot ovat vaeltamassa laveaa tietä helvettiin, niin täytyy kauhistua ja vapista maan päällä vallitsevaa surkeutta, kun pahat henget noin ihmisiä sokaisevat, että he joukottain rientävät iankaikkiseen kärsimykseen ja vaivaan. Jumala ja jokainen sielukin, jonka Jumalan Henki on saanut valaista, näkee, että näin valitettavasti on. Mihin tahansa maailmassa menee, joka paikassa näkee perkeleen töitä julkisesti harjoitettavan. Ruumiin etua alinomaa valvotaan, mutta sielu unohdetaan; maallisia tavoitellaan, taivaallisia halveksitaan, syntiä rakastetaan, Jumalaa vihataan. Monet vaeltavat elämänsä ajan muuttumattomina ja kääntymättöminä, Kristuksen vihollisina ja tallaavat jalkojensa alle Jeesuksen veren ja koko sovintoarmon. He eivät rukoile Jeesukselta itselleen voimaa kuolettaakseen syntinsä ja puhdistuakseen joka päivä Jeesuksen veressä kaikista synneistä.

Iankaikkinen totuuden suu, Jeesus, ei ole ainoatakaan asiaa puhunut turhaan. Hänen sanansa ovat iankaikkinen totuus, ja ne pysyvät vahvoina iankaikkisesta iankaikkiseen. Tuomiopäivänä ja iankaikkisuudessa te, jotka luulette, uskotte ja kenties sanottekin, ettei Jumala saata kadottaa ja rangaista niin kovin, saatte nähdä, miten hirmuisesti perkele on teitä kaikkia pettänyt. Te sanotte: "Jumala on armollinen, ja Jeesus on kärsinyt ja kuollut kaikkien syntisten puolesta". On totta, että hän on sen tehnyt. Siitä olkoon Jumalalle ja Karitsalle halleluja, ylistys ja kiitos, voima ja väkevyys ja valta iankaikkisesta iankaikkiseen! Mutta, oi ihminen, havaitse ja kuule! Ellei ihminen tee vilpitöntä parannusta eikä Jeesuksen voimalla heitä pois kaikkia syntejään eikä rakkaudesta Jumalaan halua vaeltaa Jeesuksen askelissa häntä vilpittömästi seuraten, itsensä ja maailman kieltäen, päivä päivältä hänen rakkaudessaan kasvaen; ellei ihminen näin salli Jumalan armon uudistaa sydäntään, sieluaan ja mieltään, ei hänellä ole osaa eikä arpaa Jeesuksen Kristuksen kärsimisellään ja kuolemallaan hankkimassa armossa ja vanhurskaudessa. Sellaisen ihmisen tuomio tulee niin kauheaksi ja hänen iankaikkisuutensa niin peloittavaksi juuri siksi, että Jeesus on rakkaudessaan ja armossaan tullut maailmaan kaikkia ihmisiä lunastamaan ja synnin orjuudesta vapauttamaan, joten niiden tuomio jää pysyväksi, joita hän ei saa synnin pimeydestä siirtää taivaalliseen valkeuteensa. He jäävät perkeleen hirmuvallan alaisiksi sekä täällä ajassa että siellä iankaikkisuudessa. Jokainen, joka ehdoin tahdoin syntiä tekee, paljon tai vähän, hän on synnin orja ja siten myös perkeleen orja. Oi ihminen! Lue ahkerasti Raamattua ja rukoile hartaasti Hengen valoa nähdäksesi, millä tavoin ja missä järjestyksessä Jumalan armo annetaan ja saadaan. Etsi sitä oikealla tavalla, jos tahdot pelastaa sielusi - muuten hukut iankaikkisesti.