Idmanin petosten seuraukset 7

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Idmanin petosten seuraukset.


Idmanin kunnallisverot.

Pankinjohtaja Nils Idmanin konkurssipesän toimitsijamiehet ovat läänin kuvernöörille valittaneet Messukylän kunnan tutkijalautakunnan kuluneen tammikuun 27 p:nä tekemästä päätöksestä jolla toimitsijamiesten valitus, että Idmanille 1912 vuoden tuloista mainitussa kunnassa pannut 2,120 veroäyriä alennettaisiin 520 veroäyriin oli hyljätty ja vaatineet että verotus alennettaisiin viimeksimainittuun määrään.


Pankinjohtaja Albert Snellman-vainajan pesä vararikkotilaan.

Tuomari Ossian Procopé jätti eilen raastuvanoikeudelle anomuksen pankinjohtaja Albert Snellman vainajan kuolinpesän puolesta, jossa kuolinpesä pyytää jättää vainajan jälkeensä jättämä pesä hänen velkojilleen. Anomusta seuranneen pesäluettlon[1] mukaan on pesässä varoja 906,570: 07 markkaa johon kuitenkin vielä lisäsi[2] tulee erinäisiä summia, joita ei vielä ole voitu määritellä. Velat ja sitoumukset ovat 1,709,676: 41 markkaa, jossa summassa on sitoumuksia toisten hyväksi 524,850 markkaa, josta kuitenkin vielä tulee vähenemään 65,000 markkaa, mitkä sattuneesta syystä ovat täydytty ottaa pesäluetteloon kaksi kertaa.

Anomuksen johdosta päätti raastuvanoikeus toimittaa velkojainkuulustelun, mikä määrättiin toimitettavaksi ensi torstaina t. k. 18 päivänä kello 12 päivällä, samalla määräten edellämainitun pesän hoitajiksi tuomarit Ossian Procopén ja Einar Ahlmanin.


Lähde[muokkaa]

Aamulehti keskiviikko 12.2.1913 s. 3.


Huomautukset[muokkaa]

  1. pitää olla pesäluettelon
  2. pitää olla lisäksi