Itsemurha

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Itsemurha. Toisena pääsiäispäivänä k:lo 8 aikaan aamulla löysivät muutamat herrasmiehet Kaisaniemen venelaiturilta naisenkapan, kengät ja hatun. Epäillen jonkun hukuttaneen itsensä ilmoittivat he löytönsä polisille. Ruvettiin kohta haraamaan vedestä laiturin päästä ja sieltä löytyikin nuoren naisen ruumis.

Pidetyssä polisitutkinnossa tuli ilmi, että hukkunut oli täkäläisen seurahuoneen palvelija Maria Charlotta Selander, joka oli kotoisin täältä Helsingistä ja syntynyt 1864. Hukkuneen kapan taskusta löydettiin kirje, jossa hän sisarelleen ilmoittaa aikovansa lopettaa päivänsä. Syytä itsemurhaan ei varmuudella tiedetä.



____________________


Itsemurha. Toispäivänä tavattiin kappaleen matkaa länteen päin Alppilan lähellä olevasta vesisäiliöstä nuorenpuoleisen miehen ruumis. Tutkittaissa löydettiin kuolleen taskusta nimikortti, jossa oli nimi W. E. Willberg, kelloseppä. — Ruumis oli istuvassa asennossa, pää kalliota vasten nojattuna. Oikeassa kädessä oli 6-piippunen revolveri, josta kaksi laukausta oli ammuttu. Otsassa oli pieni reikä, jonka syrjät olivat jo vähän mätänemään päin. Tuon surullisen tapauksen on siis täytynyt tapahtua jo pari päivää sitten.

Lähteet[muokkaa]

  • 1. tekstin lähde: Uusi Suometar 09.4.1890 sivu 3
  • 2. tekstin lähde: Uusi Suometar 10.6.1890 sivu 3