Jäähdytysvaunut valtionrautateillä

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jäähdytysvaunut valtionrautateillä. Kumoamalla kaikki tähän saakka jäähdytysvaunuista annetut määräykset on rautatienhallitus määrännyt että tiistaista tämän huhtikuun 29 p:stä alkaen meijerivoin kuljetusta varten aiottuja jäähdytysvaunuja tulee seuraamaan Pietarin ja Helsingin, Hankoniemen, Turun, Nikolainkaupungin ja Oulun välillä sekä päinvastoin kulkevia tavarajunia siten, että jäähdytysvaunu lähetetään Pietarista joka maanantai tavarajunalla n:o 302 ja saapuu Helsinkiin seuraavana tiistaina. Riihimäeltä lähtee joka tiistai samanlainen vaunu tavarajunalla n:o 421 ja tulee Turkuun joka keskiviikkona. Hyvinkäältä lähtee jäähdytysvaunu niin ikään joka tiistai tavarajunalla n:o 401 ja saapuu Hankoniemeen seuraavana keskiviikkona. Toijalasta lähtee jäähdytysvaunu joka keskiviikko junalla n:o 431 Tampereelle ja sieltä samana päivänä junalla n:o 5 Seinäjoelle ja joka torstai Seinäjoelta junalla n:o 141 Vaasaan. Seinäjoelta lähetetään jäähdytysvaunu joka torstai junalla n:o 161 Ouluun. Päinvastaiseen suuntaan lähetetään jäähdytysvaunu Oulusta joka tiistai junalla n:o 162 ja Vaasasta samana päivänä junalla n:o 142 sekä jatkaa matkaansa Seinäjoelta joka keskiviikko Toijalaan junalla n:o 6. Turusta lähtee jäähdytysvaunu joka keskiviikko tavarajunalla n:o 422 ja saapuu Riihimäelle seuraavana torstaina. Hankoniemestä lähetetään jäähdytysvaunu joka keskiviikko tavarajunalla n:o 402 ja tulee seuraavana torstaina Hyvinkäälle ja Helsingistä lähtee samanlainen vaunu tavarajunalla n:o 301 joka torstai ja saapuu Pietariin joka perjantaina.

Savon rautatiellä lähetetään jäähdytysvaunuja siten että jäähdytysvaunu lähtee Kuopiosta Kouvolaan joka maanantai ja keskiviikko junalla n:o 182 sekä Kouvolasta Kuopioon joka keskiviikko ja perjantai junalla n:o 481.

Jäähdytysvaunujen vuorot alkavat Oulusta, Vaasasta, Turusta, Hankoniemestä, Helsingistä ja Kuopiosta Pietariin päin ja jatkuvat sitten määrätyssä järjestyksessä.

Meijerivoin kuljetusta varten pohjoisista rataosista Turkuun lähetetään Toijalasta ja Riihimäeltä joka torstai jäähdytysvaunu junilla n:o 421 ja 302.

[Lähde: Uusi Suometar 23.4.1890 sivu 2]