Kappelin

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kappelin edustalla on jo tavalliset kesävehkeet, vaikka ilma vielä ei suinkaan ole kesäinen. Kylmä merituuli ravistelee siellä vielä lehmusten mustia, lehdittömiä oksia, mutta uhallakin on sinne viheriäistä laitettu. Kummallakin puolella pääkäytävää on vihoittavia laakeripuita ja muita lehtikasvia, mutta turvattomampi, ilottomampi näyttää niiden tila siellä kevätkylmässä olevan kuin niiden vilustuneiden "kundien", jotka punaiset peitot hartioillaan ja höyryävät lasit edessään leikkivät kesää ja kuuntelevat soittoa.

Niin soittoa, sehän se kesän väkistenkin kappeliin tuopi ja samalla koko Helsinkiin. Ja soittokausi on nyt alkanut. Eilispäivästä alkaen soittaa kappelissa Uudenmaan pataljonan soittokunta joka päivä sekä keskipäivällä k:lo 1/2 1:stä että iltapäivällä k:lo 6:sta. Toukokuun 1 p:stä alkaen soittaa siellä Kuopion pataljonan jo vanhastaan täällä kelvolliseksi tunnettu soittokunta.

[Lähde: Uusi Suometar 27.4.1890 sivu 3]


____________________


Kappelissa tullee lähimmässä tulevaisuudessa tehtäväksi suuria muutoksia, tietää Hbl. Kappelin nykyinen vuokraaja, hra J. Wolontis on nimittäin pyytänyt rahatoimikamarilta saada omalla kustannuksellaan laajentaa katoksia ja etulattiaa, jotta vieraille tulisi enemmän tilaa. Nykyisten paviljongien sijaan rakennettaisiin toiset yksinomaan raudasta ja lasista, kauniine kattoa kannattavine granitipatsaineen. Itse kappelin alle rakennettaisiin holvitetut kyökit ja kellarit. Enemmän tilan saamista varten ehdottelee hra Wolontis samalla, että suihkulähde hävitettäisiin. Nämät työt on hra W. laskenut nousevan 70,000 mkaan, ja suostuisi hän itse sen suorittamaan, sillä ehdolla että hänen vuokra-aikansa pidennetään 15 vuodeksi. - Ehdotusta käsittelee paraikaa eräs rahatoimikamarin asettama komitea.

[Lähde: Uusi Suometar 10.5.1890 sivu 3]