Keskustelu:Kuka kukin oli

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Kemppisen tiedonanto vuodelta 2009[muokkaa]

Tänne toimittamani aineisto on alkuperäisteksti. Olen muuttanut vain epäjohdonmukaisuuksia lyhenteissä ja kirjoittanut ulos kovin pitkiä lyhennerivejä - siis ei k.valt.j. vaan kunnanvaltuuston jäsen.

Voin kirjoittaa uuden esipuheen, jolla toimittajien laatima korvataan.

Siitä että kysymys on tekijänoikeuslain tarkoittamasta luettelosta, jonka suoja-aika on päättynyt, olen varma.

Tekijänoikeudellisesti "Kansallinen elämäkerrasto" on selvästi suojattu teos eli artikkelit ylittävät teoskynnyksen.

Kuka kukin on 1907 on hyvin ilmeisesti kirjassa mainittujen henkilöiden itse laatimiin kirjoituksiin perustuva. Siten on mahdollista vaikka ei todennäköistä, että johonkin tekstiin olisi tekijänoikeus voimassa eli joku kirjoittaja olisi kuollut myöhemmin kuin 1938. Tosin myös tuossa teoksessa suurin osa artikkeleista on luetteloja.

Jukka Kemppinen

 – Kommentin jätti Jukka Kemppinen~fiwikisource (keskustelu – muokkaukset) 6. syyskuuta 2009 kello 23.31‎ (EEST)‎

Samalla kun olet tehnyt korjauksia, olet poistanut kaikki vuosiluvut joissa on 19, eikä silloin ole poistunut vain vuosisata vaan ihmisten syntymäpäiviä ja vuosia, kirjojen ilmestymisvuosia, tehtävien kestoja. Olet korjannut lyhenteitä väärin: esimerkkinä: sair.hoit. > sairaalananhoitaja, sairasvoim. > sairaalansvoim. Olisi kannattanut jättää korjaukset tekemättä. Et varmasti lue tätä kommenttia mutta olkoon tiedoksi muille, missä on ongelman syy. Olen nyt korjannut niitä kaksi viikkoa ja uskoakseni raapaissut vasta pintaa. Tietenkin siellä on myös tekniikan heikkoudesta johtuvia virheitä, mutta ne ovat eri asia. --Mwåc8m (keskustelu) 10. maaliskuuta 2016 kello 08.22 (UTC)
Totta, olin raapaissut vasta pintaa. Kolme kuukautta siihen meni, eikä tulos ole sittenkään täydellinen, mutta vähintään 95-prosenttisesti täydellinen pyrkimyksessä alkuperäisyyteen. Avattuja lyhennyksiä on kuitenkin nyt jätetty palauttamatta, ja ne on palautettu lyhennyksiksi vain kohdissa, joissa ne avattuina aiheuttavat ymmärtämisvaikeuksia, sillä työ oli tehty mekaanisesti, katsomatta onko siinä järkeä. Mutta toivottavasti kirjan verkkoversiosta on nyt enemmän apua ja se aiheuttaa vähemmän epätoivoa kuin versio vielä runsas kolme kuukautta sitten. --Mwåc8m (keskustelu) 31. toukokuuta 2016 kello 13.00 (UTC)
Vielä toinen kommentti: Sellaiset henkilötiedot on poistettu, joita ei ole alkuperäisteoksessa. Niitä oli yhteensä 73, eikä ole tietoa mistä aineisto oli peräisin, mutta se ei kuulu ainakaan tähän. --Mwåc8m (keskustelu) 31. toukokuuta 2016 kello 13.03 (UTC)