Liputus keisarillisina juhlapäivinä

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keisarillisen Suomen Senaatin päätös liputtamisesta ja ilotulituksen järjestämisestä Keisarillisina juhlapäivinä.[muokkaa]

Suomen suuriruhtinaanmaan asetuskokoelma 11/1914.

Annettu Helsingissä, 6 p:nä huhtikuuta 1914.

Keisarilliselle Suomen Senaatille Armossa annetun vallan nojalla on Keisarillinen Senaatti nähnyt hyväksi, Keisarillisten juhlapäiväin viettämisestä voimassa olevain säännösten täydentämiseksi, määrätä että valtionlaitosten huoneistot sekä rakennukset, joihin on sijoitettu valtionapua nauttivia laitoksia, jos rakennukset ovat niiden omia tahi kokonaan niiden hallussa, ovat koristettavat kadun puolelta valkean-sinisen-punasilla Venäjän kansallislipuilla, sekä kaupungeissa ja kauppaloissa sitä paitsi iltasin valaistavat juhlatulilla Keisarillisina juhlapäivinä:

1) 6 p:nä toukokuuta (23 p:nä huhtikuuta) - Hänen Majesteettinsa Keisarinna Aleksandra Feodorovnan nimipäivänä.
2) 19 (6) toukokuuta - Hänen Majesteettinsa Keisarin syntymäpäivänä.
3) 27 (14) toukokuuta - Heidän Majesteettiensa Keisarin ja Keisarinnan kruunauspäivänä.
4) 7 p:nä kesäkuuta (25 p:nä toukokuuta) - Hänen Majesteettinsa Keisarinna Aleksandra Feodorovnan syntymäpäivänä.
5) 4 p:nä elokuuta (22 p:nä heinäkuuta) - Hänen Majesteettinsa Keisarinna Maria Feodorovnan nimipäivänä.
6) 12 p:nä elokuuta (30 p:nä heinäkuuta) - Hänen Keisarillisen Korkeutensa Perintöruhtinas Cesarevitsh ja Suuriruhtinas Aleksei Nikolajevitshin syntymäpäivänä.
7) 18 (5) p:nä lokakuuta - Hänen Keisarillisen Korkeutensa Perintöruhtinas Cesarevitsh ja Suuriruhtinas Aleksei Nikolajevitshin nimipäivänä.
8) 3 p:nä marraskuuta (21 p:nä lokakuuta) - Hänen Majesteettinsa Keisarin valtaistuimelle nousemisen päivänä.
9) 27 (14) p:nä marraskuuta - Hänen Majesteettinsa Keisarinna Maria Feodorovnan syntymäpäivänä.
10) 19 (6) p:nä joulukuuta - Hänen Majesteettinsa Keisarin nimipäivänä.

Helsingissä, 6 p:nä huhtikuuta 1914.

Talousosaston Kanslian Päällikkö, Varapuheenjohtaja, Senaattori, Hänen Majesteettinsa Keisarin Hovin Arvonimellinen Kamariherra M. Borovitinoff.

Artur Degerholm.

Suomen Senaatin päätös 21 päivältä maaliskuuta 1917[muokkaa]

Keisarillisen Suomen Senaatin 6 päivänä huhtikuuta 1914 antaman päätöksen kumoamisesta, koskeva liputtamista ja ilotulituksen järjestämistä Keisarillisina juhlapäivinä sekä entisen Keisarin Nikolai II ja hänen perheensä jäsenten muotokuvien poistamisesta virkahuoneista.

Suomen Senaatille annetun vallan nojalla, on Senaatti nahnyt hyväksi, siihen nähden, että keisari Nikolai II on luopunut Venäjän valtaistuimesta kumota Keisarillisen Suomen Senaatin päätöksen 6 päivältä huhtikuuta 1914 koskeva liputtamista ja ilotulituksen järjestämistä Keisarillisina juhlapäivinä. Samalla on Senaatti määrännyt, että kaikkien virastojen ja virkamiesten on virkahuoneistaan poistettava entisen keisarin Nikolai II:n ja hänen perheensä jäsenten muotokuvat.

Talousosaston Kanslian v. t. Päällikkö, v. t. Varapuheenjohtaja, Senaattori, Vara-amiraali A. Wirenius.

A. Wuorenheimo.