Siirry sisältöön

N. Idmanin petosten seuraukset 2

Wikiaineistosta


N. Idmanin petosten seuraukset.


Uusia konkursseja.

Täkäl. raastuvanoikeudelle jätettiin eilen isännöitsijä Napoleon  V e s a n d e r i n  puolesta anomus, että hän saisi luovuttaa omaisuutensa velkojilleen. Anomusta seuranneessa luettelossa mainittiin saamamiehiksi Suomen Pankki, Vaasan Osakepankki ja Pohjoismaiden Osakepankki. Oikeus määräsi velkojain kuulustelun toimitettavaksi t. k:n 27 p:nä ja varatuomari Yrjö Pulkkisen ottamaan pesän haltuunsa ja siitä luettelon velkojain kuulustelutilaisuuteen laatimaan.

Sahanomistaja Anders Viktor  H a g é n  Sääksmäeltä on Ahlman & Pulkkisen lakiasiaintoimiston kautta jättänyt Janakkalan tuomiokunnan kihlakunnantuomarille konkurssihakemuksen. Velkojain kuulustelu toimitetaan Sääksmäen talvikäräjillä ensi helmikuun alussa ja on varat. Yrjö Pulkkinen määrätty olemaan avustajana pesäluettelon laatimisessa sekä ottamaan pesän haltuunsa.

Vekseliprotestit.

Eilen protesteerasi Yhdyspankki isännöitsijä R. Vesanderin hyväksymän ja sahanomistaja A. V. Hagénin asettaman 14,000 mk. vekselin sekä pankinjoht. Alb. Snellmanin hyväksymän ja tehtailija H. Liljeroosin asettaman 6,000 mk. vekselin.

Samoin otti lääninkamreeri Thure Granberg eilen protestiin pankinjoht. N. Idmanin hyväksymästä ja tilanom. Fedi Idmanin asettamasta 60,000 mk. vekselistä.

Idmanin kavaltamat rahat.

Mikäli olemme kuulleet ovat asianomaiset viranomaiset onnistuneet tekemään verraten tarkan luettelon siitä mihin Idmanin kavaltamia rahoja on käytetty. Luettelosta ei meillä kuitenkaan ole lähempää tietoa.

Rikosasiainkomisarion apuna

Idmanin juttua tutkittaessa on nykyään varat. Vieno  T o i v o n e n.

Läänin kuvernööri ja Idmanin juttu.

Eilen saapui läänimme kuvernööri lääninsihteerin seurassa tänne tiedustelemaan Idmanin jutun vaiheita y. m. jutun yhteydessä olevia seikkoja. Viranomaisten puolelta lienee heille ilmoitettu, että kuulustelu jutussa on jo siksi edistynyt, että asia valmistunee jo ensi viikolla raastuvanoikeuden käsiteltäväksi.

Myöskin lienee kuvernöörillä tarkotus käydä tänään Hatanpäällä tarkastamassa tilaa ja rakennuksia siltä varalta, että huomattaisiin olevan syytä ottaa esille kysymys Hatanpään ostamisesta valtiolle ja tulevan eläinlääkäriopiston sijoittamista sinne, koska Hatanpään erittäin edullista paikkaa ja sen suuremmoisia rakennuksia kuulemamme mukaan pidettänee erittäin soveliaana tähän tarkotukseen.


Lähde[muokkaa]

Aamulehti tiistai 21.1.1913 s. 3.