Pankinjohtaja N. Idmanin petokset 2

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Uutisia
Tampereelta ja lähiseuduilta.


Pankinjohtaja N. Idmanin petokset.


Tehtailija H. Liljeroos jättänyt konkurssihakemuksen.


  Eilen jätti tehtailija H. Liljeroos Einar Ahlman & Yrjö Pulkkisen lakiasiaintoimiston kautta täkäl. raastuvanoikeudelle konkurssihakemuksen. Hakemuskirjelmä kuului kokonaisuudessaan seuraavasti:

"Koska minä pankinjohtaja Nils Idmanin takia jodun[1] kärsimään niin suuria vahinkoja, että en tätä nykyä ole tilaisuudessa tyydyttämään kaikkia velkojiani, niin saan täten kunnioittaen anoa saada velkojilleni yhdellä kertaa luovuttaa omaisuuteni ja kun en minä ole ennättänyt tehdä täydellistä pesäluetteloa, niin liitän hakemukseeni ilmoituksen tunnetuista velkojistani ja heidän kotipaikoistaan, jonka ohessa anon, että varatuomari Einar Ahlman määrättäisiin minun kanssani ottamaan pesäni hoitoonsa ja laatimaan pesäluettelon".

Vekseliprotestit.

Tiistaina protesteerattiin kaksi Suomen Yhdyspankin vekseliä, joista toinen oli 18,000 markan tehtailija Liljeroosin tunnustama ja pankinjohtaja Albert Snellmanin asettama ja toinen 15,000 markan, jossa tunnustajana on Fedi Idman ja asettajana Nils Idman.

Pohjanlahden verkatehtaan asiat.

Kun Tampereen tapahtumain johdosta on levitetty huhua, että Pohjanlahden (Pojovik) verkatehdas olisi joutunut kärsimään ja sen kautta vaikeuksiin, ilmotetaan asianomaiselta taholta, että huhu on kokonaan perätön ja että yhtiön toiminta jatkuu häiriöittä.


Lähde[muokkaa]

Aamulehti torstai 19.12.1912 s. 9.


Tallentajan huomautukset[muokkaa]

  1. pitää olla joudun