Principia Discordia

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joitakin otteita Malaclypse Nuoremman haastattelusta[muokkaa]

Suurempi Paska: Oletko todellakin tosissasi? Mal-2: Joskus suhtaudun vakavasti huumoriin. Joskus suhtaudun humoristisesti vakavuuteen. Kummin päin tahansa, asia on kuitenkin merkityksetön.

SP: Ehkä sinä olet vain hullu? M2: Tosiaan! Mutta et pidä näitä oppeja väärinä koska olen hullu. Syy hulluuteeni on että ne ovat tosia.

SP: Onko Eris totta? M2: Kaikki on totta. SP: Jopa epätodet asiat? M2: Jopa epätodet asiat ovat totta. SP: Miten se on mahdollista? M2: Hei jätkä, en minä tiedä. En minä sitä tehnyt.

SP: Miksi käsittelet niin monia negaatioita? M2: Hajoittaakseni ne. SP: Voisitko kertoa lisää tästä? M2: En.

SP: Onko POEE:n takana jokin keskeinen sanoma? M2: Eräässä Zen-tarinassa oppilas pyytää mestaria selittämään Buddhalaisuuden tarkoituksen. Mestarin vastaus oli "Kolme paunaa pellavaa." SP: Onko tuo vastauksesi kysymykseeni? M2: Ei tietenkään. Se oli vain havainnollistava esimerkki. Vastaus kysymykseesi on VIISI TONNIA PELLAVAA!

Viisi käskyä (Pentabarf)[muokkaa]

Pentabarfin löysi erakko Apostoli Zarathud, Toukan viidentenä vuonna. Hän löysi ne kaiverettuna kullattuun kiveen, samalla kun hän rakensi aurinkopaikkaa luolaansa, mutta hän ei ymmärtänyt niiden tärkeyttä, sillä ne oli kirjoitettu mystiselllä koodilla. Kymmenen viikon ja yhdentoista tunnin intensiivisen tutkimuksen jälkeen hän huomasi, että viestin pytyi lukemaan mikäli seisoi päällään ja katseli sitä ylösalaisin.

TIEDÄ TÄMÄ, SINÄ USKON MIES!

I - Ei ole olemassa muuta Jumalatarta kuin Jumalatar ja Hän on sinun Jumalattaresi. Ei ole muuta erisiläistä liikettä kuin Erisiläinen liike ja se on Erisiläinen liike. Ja jokainen omenajoukko on kultaisen madon rakastettu koti.

II - Diskordialaisen tulee aina käyttää virallista diskordialaista dokumenttien numerointijärjestelmää.

III - Diskordialaiselta vaaditaan että hän valaistumisensa alussa lähtee yksin syömään hot-dogin perjantaina. Tämä seremonia on vastalause nykypäivän yleisille pakanauskoille: katolisuudelle (ei lihaa perjantaina), juutalaisuudelle (ei sianlihaa), hindulaisuudelle (ei naudanlihaa), buddhalaisuudelle (ei eläimen lihaa) ja diskordialaisuudelle (ei nakkisämpylöitä).

IV - Diskordialainen ei saa syödä nakkisämpylöitä, sillä sellainen oli Jumalattaren lohtu kun hän kohtasi alkuloukkauksen.

V - Diskordialainen ei saa uskoa mihinkään lukemaansa.

NÄIN ON KIRJOITETTU! YLISTETTY OLKOON DISKORDIA! SYYTTÄJÄT TULLAAN TRANSGRESSOIMAAN!

Saarna etiikasta ja rakkaudesta[muokkaa]

Eräänä päivänä Mal-2 pyysi viestinviejähenkä Pyhää Gulikia pyytämään Jumalattaren läsnäoloa, sillä hän tarvitsi kipeästi neuvoja. Pian tämän jälkeen radio käynnistyi itsestään, ja mystinen naisääni kysyi: "NIIN?".

"Oi, Eris! Ihmiskunnan siunattu äiti! Kaaoksen kuningatar! Epäsovun tytär! Sekaannuksen jalkavaimo! Pyydän että nostat painavan taakan sydämeltäni!"

"MIKÄ SINUA VAIVAA MAL? ET KUULOSTA TERVEELTÄ."

"Olen täynnä pelkoa, ja minua riivaavat näyt karmivasta tuskasta. Kaikkialla ihmiset vahingoittavat toisiaan, planeetta on täynnä epäoikeudenmukaisuutta, yhteiskunnat varastavat omilta jäseniltään, äidit vangitsevat poikiaan, lapset menehtyvät samalla kun veljet sotivat. Voi kurjuuttamme."

"MITÄ VIKAA SIINÄ ON, MIKÄLI TE SITÄ HALUATTE?"

"Mutta ei kukaan sitä halua! Kaikki vihaavat sitä."

"AI. NO, LOPETTAKAA SITTEN."

Tämän jälkeen Jumalatar muutti itsensä aspiriinimainokseksi jättäen polyisän rantautuneena lajinsa kanssa.