Säästäväisyys virastoissa 1942

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


1942, marraskuun 19 päivänä.


Kaikille ministeriöille.


  Nykyisestä työvoima- ja raaka-ainetilanteesta johtuu, että erinäisten kansliatarvikkeiden, kuten, paperin, kirjekuorien, kumien y.m.s. saanti alkaa entisestään vaikeutua. Jotta virastojen ja laitosten toiminnassa välttämättömien kansliatarvikkeiden puutteen takia ei syntyisi häiriötä, on Valtioneuvoston kanslia katsonut tarpeelliseksi huomauttaa, että kansliatarvikkeiden käytössä on noudatettava mahdollisimman suurta säästäväisyyttä.

Kun varsinkin paperin ja kirjekuorien käytössä voidaan noudattaa nykyistä suurempaa säästäväisyyttä, on Valtioneuvoston kanslia katsonut, ettei kirjelmiin ja muihin toimituskirjoihin ole käytettävä parempaa paperia, kun mitä asiakirjan tärkeys välttämättömästi vaatii, eikä kirjelmää laadittava koko arkille, jos kirjoitus allekirjoituksineen saadaan yhden arkkilehden kumpaisellekin puolelle kirjoitettaessa siihen hyvin sopimaan. Käytettyjä kirjekuoria on mikäli mahdollista uudelleen käytettävä ja kuorien käyttö sellaisessa kirjeenvaihdossa, jossa asiakirjat voidaan toimittaa vastaanottajalle lähetin avulla ilman postin välitystä, kokonaan vältettävä.

Tämän saa Valtioneuvoston kanslia Ministeriölle tiedoksi sekä alaistensa virastojen ja laitosten sekä omien viran ja toimen haltijainsa tietoon saatettavaksi kunnioittaen täten ilmoittaa.


Pääministeri J.W.Rangell


Esittelijäneuvos Knut Kindt


N:o 199/263 K.D.V.K. 1942.


N:o 877 - 887


Lähde[muokkaa]

  • Kansallisarkistossa oleva valtioneuvoston kanslian arkisto, lähetettyjen kirjeiden toisteet 1942-1942, Da:24, n:o 877.

Katso myös[muokkaa]