Sisäasiainministeriön päätös lääninhallitusten virastotunnuksista

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen säädöskokoelma 562/1997.


Sisäasiainministeriön päätös
lääninhallitusten virastotunnuksista
Annettu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 1997
____________


 Sisäasiainministeriö on tänään tekemällään päätöksellä vahvistanut 1 päivänä syyskuuta 1997 toimintansa aloittavien lääninhallitusten virastotunnuksina käytettävät lääninvaakunat sen mukaan kuin valtioneuvoston päätöksessä Suomen historiallisten maakuntien vaakunoista (70/1963) säädetään.

Etelä-Suomen läänin vaakuna muodostuu Hämeen, Karjalan ja Uudenmaan maakunnanvaakunoista siten, että halkoisen ja alaisesti katkoisen kilven oikeanpuoleisessa yläkentässä on Hämeen vaakuna, vasemmanpuoleisessa yläkentässä Karjalan vaakuna ja alakentässä Uudenmaan vaakuna. Kilven päällä on herttuakunnan kruunu.

Länsi-Suomen läänin vaakuna muodostuu Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnanvaakunoista sekä osasta Pohjanmaan maakunnan vaakunaa siten, että halkoisen ja alaisesti katkoisen kilven oikeanpuoleisessa yläkentässä on Varsinais-Suomen vaakuna, vasemmanpuoleisessa yläkentässä Satakunnan vaakuna ja sinisessä alakentässä kolme juoksevaa hopeista kärppää, joiden hännänpäät ovat mustat sijoitettuina 2+1. Kilven päällä on herttuakunnan kruunu.

Itä-Suomen läänin vaakuna muodostuu Karjalan ja Savon maakunnanvaakunoista siten, että halkoisen kilven oikeanpuoleisessa kentässä on Karjalan vaakuna ja vasemmanpuoleisessa kentässä Savon vaakuna. Kilven päällä on herttuakunnan kruunu.

Oulun läänin vaakuna muodostuu siten, että halkoisen kilven oikeanpuoleisessa kentässä on Pohjanmaan maakunnanvaakuna ja vasemmanpuoleisessa kentässä Kajaanin kaupungin vaakunan osa seuraavan selityksen mukaisesti: sinisessä kentässä kultainen kaksitorninen linna, jonka ikkuna- ja oviaukot punaiset. Kilven päällä on herttuakunnan kruunu.

Lapin läänin vaakuna muodostuu siten, että siinä on Lappiin viittaavana halkoisen kilven oikeanpuoleisessa punaisessa kentässä hopeinen villi mies, joka kantaa olallaan kultaista nuijaa, otsan ja vyötäisten ympärillä vihreä seppele, sekä Pohjanmaahan viittaavana vasemmanpuoleisessa sinisessä kentässä alatusten kolme juoksevaa hopeista kärppää, joiden hännänpäät ovat mustat. Kilven päällä on herttuakunnan kruunu.

Ahvenanmaan läänin vaakuna on Ahvenanmaan maakunnanvaakuna. Kilven päällä on kreivikunnan kruunu.

____________


 Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 1997.


Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 1997


Ministeri Jouni Backman


Hallitusneuvos Ritva Viljanen