Siveellisyys eli yhdeksän muistiinpanoa sosialistisesta hengestä

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Siveellisyys eli yhdeksän muistiinpanoa sosialistisesta hengestä.

Kirjoittanut Elvira Willman-Eloranta


1) Nykyaikainen siveellisyyden käsitys esti minua viidentoista vuotiaana menemästä kihloihin talonpoikaisnuorukaisen kanssa, jonkatähden itse muutuin pintapuoliseksi ja rakastettuni meni naimisiin rikkaan lesken kanssa, jossa avioliitossa hän tuli onnettomaksi ja rupesi juomaan, niin että joutui rappiolle.

2) Tuo nykyaikainen siveellisyyden käsitys esti minua kahdenkymmenen vuotiaana kuulumasta ruumiineeni yli-oppilaalle, joka siksi meni porttolaan, turmeli terveytensä ja riisti minulta elämän onnen.

3) Tuo nykyaikainen siveellisyyden käsitys sai erään rakastettuni uskomaan, että kun hän ei saanut omata ensi lempensä esinettä, niin hänellä ei ollut oikeutta omata muita naisia, jonkatähden hänestä tuli sairas ja työhön kykenemätön mies.

4) Tuo nykyaikainen siveellisyyden käsitys saa ihmiset halveksimaan n. s. langenneita naisia, niin että he tulevat aroiksi, että välttävät pyytää lääkärinapua ja siksi antavat taudin tykkänään turmella itsensä. Mutta tämä on kostoksi yhteiskunnalle, sillä nämät naiset saastuttavat yhteiskunnan jäseniä, jotka vuorostaan saastuttavat muita, niin että koko ihmiskunta tämän kautta vähitellen mätänee. Kiittäkäämme niitä, jotka selittävät kuudetta käskyä luonnottomalla tavalla!!

5) Tuo nykyaikainen siveellisyyden käsitys on henkisesti turmellut koko yhteiskunnan, sillä terve sielu asuu vaan terveessä ruumiissa ja nykyaikainen siveellisyyden käsitys imee meistä elämännesteen. Siksi ei taiteellisella eikä tieteellisellä alalla voi mitään elävää eikä voimakasta syntyä.

6) Tuo nykyaikainen siveellisyyden käsitys kuuluu kapitaalijärjestelmään. Se estää nuoria ihmisiä rahan puutteessa antautumaan voimakkaan tunteensa valtaan niin että he pakoittavat itseään ja tärvelevät siten sielunsa ja ruumiinsa.

7) Tuo nykyaikainen siveellisyyden käsitys synnyttää verettömiä, perinnöllisyydestä kärsiviä lapsia, sillä ne ovat siitetyt kaavamaisessa, lemmettömässä avioliitossa.

8) Tuo nykyaikainen siveellisyyden käsitys tekee miehet keskineräisiksi, sillä luonnollisen intohimon tukahuttaminen kuluttaa turhaan niitä voimia, joista olisi voinut syntyä elämää, vaan jotka nyt ruumiiseen takaisin pakoitettuina levittävät kuoleman siementä ja saavat tunteet ärtyneinä hivuttamaan sielua.

Se tekee naiset hourupäisiksi, sillä riistämällä luonnollisen rakkaudenelämän, sysää heidät kuin valottomaan avaruuteen, jonka kylmyys jähmettää heidän ajatusjuoksunsa.

Se tekee nuorukaiset toivottomiksi, sillä rikki repimällä heidän sisintä ihannettaan, nimittäin puhtaan luonnollisen sukupuolisuhteen rakastetun naisen kanssa, rikkirepeytyy heidän elämänsä onnen kudos.

Se tekee nuoret tytöt teeskentelijöiksi, sillä väärästä siveellisyyden tunteesta he teeskentelevät oikealle sulholleen lemmettömyyttä ja väärälle sulholleen rakkautta huolettoman elämän saavuttamiseksi.

Se tekee vanhukset narreiksi, sillä turmellettuaan nuorena väärän sukupuolielämän kautta sukuviettinsä, on se luonnottomasti ärtynyt vanhuuden päivillä.

Se tekee keski-ikäiset miehet valehtelijoiksi, sillä väärän naisasianajamisen kautta ovat naiset kehittyneet kuollutta järjestelmää noudattaviksi tekopyhiksi nukeiksi, jotka, kun mies ei voi täyttää kaikkia heidän mahdollisia ja mahdottomia vaatimuksiaan, repivät rikki avio-onnensa ja joille miehen täytyy kotirauhan säilyttämiseksi valehdella.

Se tekee köyhät katkeriksi, sillä vaikka he parhain voimiensa mukaan noudattavat luonnon lakia, täytyy heidän elää huonoimmissa taloudellisissa oloissa, avioliitto-onnen raadellessa jokapäiväisessä leipätaistelussa.

Se tekee rikkaat irstailijoiksi, sillä se opettaa heitä liian paljon kunnioittamaan omaan säätyyn kuuluvia naisia ja jättää liian auliisti heidän himojensa uhriksi köyhälistön, työn rasittamat naiset.

Se tekee alhaiset vallankumouksellisiksi, sillä olosuhteet ovat niin huippuunsa pinnistyneet, että tukehtuu jollei saa hengittää raittiimpaa ilmaa.

Se tekee ylhäiset pedoiksi sillä syntyneinä ka kasvaneina siveellisyyden kultaisessa häkissä, ovat he kuin vaahtosuupedot, kun häkin laidat vihdoin revitään rikki.

Tuo nyky-aikainen siveellisyydenkäsitys tekee taiteilijat deklaamoivoiksi, niin että heidän pitäisi mennä korpeen ja sirottaa tuhkaa päähänsä ja rukoilla Luonnolta, joka on ainoa oikea jumala – anteeksi siitä, että he ovat itsekkäisyydessään vuosia tuhansia syöttäneet valhetta kansalle sanoen, että naista on jumaloitavat, kuin yliluonnollista olentoa, josta seuraa, että nainen kuulee olevansa enemmän kuin mitä hän on, ja mies imartelee häntä, houkutellakseen hänet hänen omien heikkouksiensa avulla siltä valtaistuimelta alas, jolle hänet on typeryydestä asetettu – josta seuraa luita rikkovia – raiskaus. –

Herätkäämme vihdoin vuosituhansia kestävästä välinpitämättömyyden unesta ja etsikäämme oikeaa elämän tietä.

H–sinki 30/XII 04.

Elvira Willman.


Lähde: Työmies 2.1.1905.