Suomen Antifasistisen Komitean lehdistötiedote 22. maaliskuuta 2009

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lehdistötiedote: Nashi-mielenosoitukset laajenevat Venäjälläkin

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa: heti

Kuten aikaisemmin on ilmoitettu, huomenna maanantaina venäläinen antifasistinen nuorisoliike Nashi, virolainen Yövartio-nuorisojärjestö ja Suomen antifasistinen komitea osoittavat mieltä Viron lähetystön järjestämiä ”historiaseminaareja” vastaan. Tukimielenosoitukseen on ilmoittautunut Suomen islamilainen puolue, joka samalla tavoin moittii Viroa apartheid-järjestelmästä ja historian vääristelystä. Vastamielenosoitukseen on ilmoittanut Lapuan liikettä kannattava kokoomuksen eurovaaliehdokas, joka aikoo kerätä väkeä mm. Pohjanmaalta.

Äsken saadun tiedon mukaan tukimielenosoitukset laajenevat myös Venäjälle. Nashi-nuorisojärjestö on ilmoittanut järjestävänsä Pietarissa tukimielenosoituksen Viron konsulaattia vastaan. Lisäksi Nashi-järjestö järjestää toisenkin tukimielenosoituksen Pihkovassa (Pskov) olevaa Viron konsulaattia vastaan. Näiden kahden tukimielenosoituksen tarkoituksena on osoittaa tukea Suomen antifasisteille Viron lähetystön vastaisissa mielenosoituksissa, joiden tarkoitus on kiinnittää huomiota Viron apartheidiin ja historian vääristelyyn.

Virolainen Yövartio-nuorisoliike järjestää vastaavasti tukimielenosoituksen Tallinnassa Viron ulkoministeriötä vastaan.

Äskettäin myös Simon Wiesenthal -keskus on ilmoittanut tukensa mielenosoituksille Viron viranomaisten harjoittamaa historian vääristelyä ja juutalaisten joukkomurhan vähättelyä ja kiistämistä vastaan.

Nashi-nuorten ja antifasistien yhteinen lehdistötilaisuus järjestetään ennen mielenosoituksia huomenna kello 12.00. Lehdistötilaisuuden paikka selviää soittamalla klo 10 jälkeen numeroon 044 013 9652, 044 055 2285 tai 040 503 5474.

Lisätietoa: Johan Bäckman, 040 503 5474