Uusien satamalaiturien

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Uusien satamalaiturien teossa työskentelee nykyään 350 miestä, nimittäin Pohjoissatamassa 200 ja loput Eteläsatamassa. Pohjoissatamassa on jo muutama laituriosa paikoillaan. Eteläsatamassa vedetään tänään yksi laiturinosa paikoilleen ja toinen mahdollisesti ensi maanantaina. Uusien laiturien tienoilta on Eteläsatamasta nostettu lähes 400 kuutiosyltä pohjamutaa.

[Lähde: Uusi Suometar 19.3.1890 sivu 3]


____________________


Satamalaiturien rakennuksessa työskentelee nykyään 200 miestä, niistä 110 etelä- ja muut pohjoissatamassa. Yhä lisää otetaan työhön kirvesmiehiä. Suurin päiväpalkka on nyt 4 m. Viimeisinä vuosikymmeninä ei ole sen suuruista vielä tähän vuoden aikaan maksettu.

[Lähde: Uusi Suometar 30.3.1890 sivu 3]


____________________


Satamalaiturien työssä on nykyään 325 miestä, niistä 180 Etelä- ja loput Pohjoissatamassa. Kirvesmiesten päiväpalkka vaihtelee 2 m. 80 p. 4 m. 40 p. välillä. Ei ole vielä tapahtunut mainittavaa tapaturmaa, ainoastaan joku on horjahtanut telineiltä mereen, josta itse ovat päässeet kuiville. Laituri-arkut ovat jo paikoittain pohjassa. Niiden täyttämiseen kivillä ja hiekalla on jo ryhdytty. Huonot ilmat ovat haitanneet työn joutumista.

[Lähde: Uusi Suometar 20.4.1890 sivu 3]