Valtioneuvoston päätös kirkkoviinistä 1921

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

VALTIONEUVOSTON pöytäkirja, tehty Kirkollis- ja Opetusministeriöstä tapahtuneessa esittelyssä huhtikuun 20 päivänä 1921.

Läsnä: Pääministeri Vennola sekä Ministerit Ritavuori, Joukahainen, Liakka ja Ryti.

Valtiovarainministeriön konttorin esittelyn päätyttyä tuli kutsusta saapuville Kirkollis- ja Opetusministeriön esittelijäsihteeri, tuomiorovasti Loimaranta ja esitteli:

1. Kirkollis- ja Opetusministerin esityksen, että Sosialiministeriön Raittiusosastoon saapunut kreivi von Pücklerin, arkkipiispa Gustaf Johanssonin kautta, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vähävaraisimmille seurakunnille lahjoittama kirkkoviinimäärä, yhteensä 6 laatikkoa, sisältävä 300 pulloa ja painava 613 kiloa (550 kg. Netto) saataisiin tuoda tullittomasti maahan sekä että valtionvaroista korvattaisiin rahti- ja muut maksut, jotka tullin kanssa yhteensä nousevat 8,600 markkaan sekä 1,299:50 Saksan markkaan.

Luettiin: ____________

minkä jälkeen Valtioneuvosto näki hyväksi suostua siihen että puheenaoleva kirkkoviinimäärä saatiin tullittomasti tuoda maahan; ja oli kirkkoviinimäärä Kirkollis- ja Opetusministeriön harkinnan mukaan Sosialiministeriön Raittiusosastosta maksuttomasti jaettava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vähävaraisimmille seurakunnille; mikä oli pöytäkirjanotteella Kirkollis- ja Opetusministeriöstä ilmoitettava Sosialiministeriön Raittiusosastolle ja Valtiovarainministeriölle tiedoksi ja asianmukaisiin toimenpiteisiin ryhtymistä varten.

Lähde[muokkaa]

  • Kansallisarkistossa oleva valtioneuvoston pöytäkirjat IV 1921 (Ca:29), sivut 400-401. Digitoitu asiakirja.