Valtioneuvoston päätös sulfiittiväkiviinasta 1920

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
heinäkuun 14 päivänä 1920

Sittenkun pöytäkirjaan oli merkitty, että Ministeri von Hellens poistui Valtioneuvoston istunnosta, esitteli v.t. osastosihteeri Venäläinen edelleen:

4) Sosialiministeriössä laaditun ehdotuksen, että Valtioneuvosto asettaisi komitean hankkimaan selvitystä siitä, kuinka vuonna 1918 perustettujen sulfitiväkiviinatehtaiden käyntiin saamiseksi, mikäli niiden omistajat olivat siihen suostuvaisia, voitaisiin hankkia sulfitiväkiviinalle edullisesti menekkiä lain sallimiin tarkoituksiin, sekä muista tämän kysymyksen yhteydessä olevista asianhaaroista;

että tähän komiteaan kutsuttaisiin puheenjohtajaksi pankinjohtaja J.O.Wasastjerna sekä jäseniksi Sosialiministeriön Raittiusosaston alkoholiliikkeen johtaja, apteekkari Ilmari R. Lindqvist ja ylitarkastaja, kemisti-insinööri Onni A. Pyykkö;

että komitea oikeutettaisiin ottamaan sihteerin ja käyttämään tarpeen vaatiessa asiantuntijain apua; sekä

että komitean puheenjohtaja ja jäsenet oikeutettaisiin saamaan Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti 12 päivältä helmikuuta 1920 valtion komiteain puheenjohtajille ja jäsenille tulevat palkkiot.

N:o 395/413 K.D. Sos. Min. R.os. 1920.

Valtioneuvosto päätti asettaa mainittua tarkoitusta varten komitean ja kutsua sen puheenjohtajaksi pankinjohtaja J. O. Wasastjernan ja jäseniksi Sosialiministeriön Raittiusosaston alkoholiliikkeen johtajan, apteekkari Ilmari R. Lindqvistin sekä ylitarkastaja, kemisti-insinööri Onni A. Pyykön; kuin myöskin oikeuttaa komitean ottamaan sihteerin ja käyttämään tarpeen vaatiessa asiantuntijain apua; ja oli komitean puheenjohtaja samoinkuin sen jäsenetkin oikeutetut saamaan säädetyn päivärahan jokaisesta komitean työhän[1] käytetystä päivästä, jotka päivärahat Valtiokonttorin tuli suorittaa puheenjohtajan hyväksymien laskujen perusteella; ollen nämä menoerät tileissä huomattavat komiteakustannuksina 15 P.L. IV luvun 3 momentin kohdalla.
Edellä olevan mukaisesti oli Sosialiministeriöstä lähetettävä kutsumakirjeet yllä mainituille henkilöille sekä Valtioneuvoston päätös ilmoitettava Valtiokonttorin tiedoksi ja noudatettavaksi.


Lähde[muokkaa]

  • Kansallisarkistossa oleva valtioneuvoston pöytäkirjat VII 1920 (Ca:20), sivut 162-163. Digitoitu asiakirja.

Huomautus[muokkaa]

  1. pitää olla työhön