Siirry sisältöön

Wikiaineisto:Ylläpitäjät

Wikiaineistosta

Ylläpitäjiin saat yhteyden ylläpitäjien ilmoitustaulun kautta.

Ylläpitäjiä Wikiaineistoon[muokkaa]

Myös Wikiaineiston puolella tarvitaan ylläpitäjiä, joten miksi et liittyisi joukkoon?

Uusien ylläpitäjien valintaa ohjaa se käytäntö, joka oli voimassa Wikipediassa kesäkuussa 2006:

Ylläpitäjäksi voi pyrkiä käyttäjä, joka on ollut [--] jo jonkin aikaa aktiivinen ja siten tunnettu yhteisön jäsen. Käyttäjä voi asettua ehdokkaaksi itse tai toisen [--] käyttäjän ehdotuksen kautta. On hyvä tutustua ehdokkaan käyttäjäsivulta työkalut-valikosta löytyvään "Käyttäjän muokkaukset"-linkkiin, ja tutkia millaisia muutoksia käyttäjä on tehnyt. Yleensä ehdokkailta oletetaan [--] käytäntöjen tuntemista ja niiden noudattamista sekä vähintään muutaman kuukauden kestänyttä aktiivista toimintaa.

Äänestäminen tapahtuu lisäämällä oma allekirjoitus mahdollisine perusteluineen asiaankuuluvan otsikon alle. Anonyymit käyttäjät eivät voi äänestää eivätkä nimittää ehdokkaita, mutta he voivat kommentoida. Olisi suotavaa, että äänet perusteltaisiin, etenkin vastustavat ja tyhjät äänet. Tämä voi auttaa ehdokasta ja muita äänestäjiä. Äänestystä koskevat [Wikipedian yleiset säännöt].

Kunkin ehdokkaan äänestys kestää kaksi viikkoa. Mikäli äänestyksessä käyttäjä saa vähintään 80 prosentin kannatuksen, käyttäjä hyväksytään ylläpitäjäksi. Äänestyksessä hävinnyt käyttäjä voi pyrkiä uudelleen ylläpitäjäksi kolmen kuukauden kuluttua.

On kuitenkin huomattava, että vain Wikiaineistossa äänioikeutetut tunnukset saavat osallistua äänestykseen.

[Säännöt ja] lisätietoja löytyy Wikipedian ylläpitäjäsivuilta. Arkistoidut äänestykset löytyvät omasta luokastaan. Ylläpitäjien valinnasta on myös kerätty tilastotietoja.

Ylläpitäjyyden päättyminen[muokkaa]

  1. Ylläpitäjän oikeuksien poistosta voi äänioikeutettu käyttäjä tehdä perustellun ehdotuksen yhteisölle sen jälkeen kun ylläpitäjän toimintaa ei ole tyydyttävästi saatu korjattua ongelmia käsittelevissä keskusteluissa. Ehdotuksesta on ilmoitettava ylläpitäjälle hänen omalla keskustelusivullaan ja tällaisen ehdotuksen on oltava avoinna kuukauden ajan. Käyttäjältä poistetaan ylläpitäjän oikeudet, mikäli vähintään 60 % keskusteluun osallistuneista äänioikeutetuista käyttäjistä on kannattanut ehdotusta äänestysajan päättyessä. Ehdotuksen kohteena olevan ylläpitäjän mielipidettä ei lasketa ääneksi. (community discussion leading to a vote of no confidence)
  2. Ylläpitäjän oikeudet voidaan poistaa myös ylläpitäjän omasta pyynnöstä. (own request)
  3. Ylläpito-oikeudet poistetaan, mikäli ylläpitäjille rajoitettuja toimintoja ei ole lainkaan käytetty kahteen vuoteen. (inactivity of two years)
  4. Projektin suojelemiseksi hätätilanteissa ylläpitäjän oikeudet voidaan pyytää poistettavaksi välittömästi. Asiasta on sen jälkeen keskusteltava kahvihuoneessa, jossa yhteisö voi päättää oikeuksien palauttamisesta tai siitä, että ne poistetaan pysyvästi. (emergency removal)

Suomenkielisen Wikiaineiston ylläpitäjät[muokkaa]

Nykyiset ylläpitäjät[muokkaa]

Wikiaineiston ylläpitäjinä ovat seuraavat 3 käyttäjää aakkosjärjestyksessä:

Lisäksi väärinkäyttösuodattimella on bottimainen automaattitunnus, jolla on ylläpitäjän oikeudet:

Katso myös automaattinen luettelo ylläpitäjistä.

Entiset ylläpitäjät[muokkaa]

Entisiä ylläpitäjiä on seitsemän. Katso tiedot sivulta entiset ylläpitäjät.

Suomenkielisen Wikiaineiston byrokraatit[muokkaa]

ks. Wikiaineisto:Byrokraatit

Ylläpitäjäehdokkaat[muokkaa]