Totisen kääntymisen harjoitus/Kappale 25

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rukous ensimäiseen osaan Toinen Rukous
Totisen kääntymisen harjoitus
Kirjoittanut Arthur Dent
Alinomaiset Huokaukset


Toinen Rukous.

O Herra kaikkivaltias Jsä, sinun tykös tulen minä viheljäinen luontokappale, ja sydämen huokauksilla valitan sinun edessäs minun suurta viheljäisyyttäni, jossa minä olen. Ah Herra! niin pian kuin minä jotain hyvää eteeni otan puhuakseni eki ajatellakseni, niin tulevat pahat jumalattomat ajatukset mieleeni, ja estävät minun, etten minä taida sinua palvella sinun tahtos ja käskys jälkeen. Ja tosin perkele ja minun turmeltu lihani, ja tämä paha mailma ei anna minulle rauhaa; vaan yllyttävät joka päivä ja hetki tekemään heidän tahtonsa.

Se sisällinen salainen ylpeys vaivaa minua: ahneus vaatii minua; se kirottu hekuma viettelee minun; laiskuutta ja hitautta en taida minä voittaa. Turhia puheita ja köykäisä jaarituksia pidän minä jokapäivä: minun silmäni ihantelevat mailmallisissa ylpeissä menoissa; minun sydämeni on täynnä pahoja ajatuksia ja haluja; tosin irstaisuuteen ja juopumukseen annan minä itseni pian väätä: yhdessä summassa: minun päälläni ja minussa ei ole mitään hyvää. Minä olen sangen kunnialliseksi luontokappaleeksi sinulta luotu; mutta itse kauttani olen minä kääntynyt sinusta, ja itseni turmellut, ja se tapahtuu vielä jokapäivä.

Ah Herra minun Jumalani! koskasta tamä minun viheljäisyyteni loppuu? koska minä pelastetaan tästä kuoleman ruumiista?

O Herra! kuoleta se vanha Adam minussa, ja undista minussa se uusi ihminen, joka sinun kuvas jälkeen luotu on. Wahvista minua sisällisessä ihmisessä sinun henkes kautta. Woita tämä minussa kaiket viat, ja polje sen vanhan kärmeen pää, ettei hän enää minussa vallitsis. Alh Herra! sido saatana joka minulle niitä pahoja himoja ja haluja sisälle antaa ja käännä minun silmäni ja sydämeni pois tästä pahasta mailmasta, ettei hän minua pahoilla esimerkeillänsä viettelis. O minun Jumalani; anna myös minulle anteeksi kaikki nämät minun suuret syntini ja ole minulle viheljäiselle armollinen.

Herra! älä käy tuomiolle palvelias kanssa; sillä jos sinä soimaat syntiä, kuka voi sinun edessäs pysyä?

Sinä olet kuitenkin se Jumala! joka armoihin otat kaikki katuvaiset sielut; sinä tahdot särjettyä sydäntä ja mieltä, sen minä sinulle uhraan, särje vielä enämmin se kuin ei tahdo sinun alas itsensä antaa; minä uskallan epäilemättä sinun armoos ja hyvyytees: sentähden auta minua köyhää minun viheljäisyyteni mudasta ja lohduta minua tuskassani. Tule minun aukseni; sillä minun vähä laivani tahtoo rikki mennä.

Sinuun, minun Jumalani! minä turvaan, et sinä minua hyljää; sillä sinä olet minun autuuteni, minun korkein lohdutukseni, johonka minä toivon ja luotan: et sinä anna minun häpiään tulla. Et sinä myöskään salli, että ennen nimitetyt viholliseni minun voittavat, ja maahan kukistavat. Sytytä se suitsevainen kynttilän-sydän ja tee terveeksi se särjetty ruoko; tee minun luuni jällensä eläväksi, ja luo minuun puhdas sydän, uusi henki, ja anna minulle yksi hyvä omatunto, etten minä jällensä sinua peljästyis; mutta vahvalla sydämellä sinua rukoilisin ja huutaisin:

Abba! [] rakas Jsä!

Ota minua sinun uskollisten lastes sekaan, jotka sinun Poikas kalliilla verellä ovat lunastetut; ja anna, että minä Lunastajani pyhää elämää seuraisin, ristin ottaisin päälleni ja kärsivällisesti kantaisin.

Että minä sillä muotoa siitä vahva olisin, ettei kuolema taikka elämä, nykyiset taikka tulevaiset, eikä joku luontokappale minua sinusta eroittaa taida. Sentähden annan minä sinun isällisen armos haltuun minun henkeni, sieluni ja elämäni, ja kaikki mitäs minulle antanut olet, sinä tahtoisit ne ylöspitää, ja sinun tahtos jälkeen hallita.

Näin rukoilen minä sinulta Jesuksen Christuksen minun ainoan lunastajani ja vahpahtajani kautta.

Amen.