Totisen kääntymisen harjoitus/Kappale 41

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmisen tahdon yhdistyksestä Jumalan tahdon kanssa Rukous tähän 3 Osaan
Totisen kääntymisen harjoitus
Kirjoittanut Arthur Dent
Huokaukset


Rukous tähän 3 Osaan.

Ah, minun Jumalani! minun rakkain Jumalani ja korkein hyvyyteni. Anna se olla kaukana minusta, että minä olisin sitä vastaan kuin sinä tahdot, eli pyytäisin sitä kuin sinä et tahdo. Sinun tahtos olkoon minun tahtoni, niin ei se enää ole minun, vaan sinun tahtos. Tosin minä seuraan sinun tahtoas; sillä se myös tulee minun tahdokseni. Minä tahdon ratki sitä kuin sinäkin tahdot. Ja Herra! minä tahdon niinkuin sinä tahdot Jos tahdot, että minun pitää kipiänä olemam minä tahdon niin olla; tahdotkos että minun pitää vaipuman? niin en minä pyydä yhtäkään iloa. Tahdotkos minun jättää ilman lohdutusta, niin tapahtukoon sinun tahtos! Tahdotkos paljon wiheljäisyyttä antaa minun päälleni tulla, minä tahdon kantaa. Tahdotkos minun kuolettaa?, minä tahdon mielelläni kuolla. Pitääkö minun pidemmältä asuman tässä surun laksossa? Herra! sinun·tahkos jälkeen. Tahdotkos noutaa minua sinun valtakuntaas; ah kuinka minun sieluni sinne ikävöitsee! Mutta tahdotkos minun sysätä pois tyköäs ja heittää helvettiin? Ah, rakkain Jesu! minä olen hyvin asainnut, ettäs senkaltaista tahtoisit; mutta sinun ansios ja armos on niin suuri, ettes sitä tahdo. Ja kuiteukin jos mahdollinen olis (kuin se kuitenkin aivan mahdotoin on) että minä taikka sinun tahtos jälkeen tulisin kadotetuksi, taikka sinun tahtoas vastaan autuaaksi; niin annan minä sinun nimelles kunnian, ja sanon: Pyhä Jumala! se on.parempi, että minä tulen kadotetuksi, ja sinun tahtos tapahtuu, kuin että minä sinun tahtoas vastaan autuaaksi tulisin; mutta minä tiedän kuitenkin ettei sinun ijankaikkinen olevainen hyvyytes tahdo minun kuolemaani, sillä sinä olet antanut poikas kuolemaan minun edestäni, että minulla hänessä ijankaikkinen elämä ja täydellinen autuus olis.

Niin tapahtukoon siis sinun tahtos niin maassa kuin taivaassa. O minun Jumalani ja Herrani! sinun kaikkein pyhin tahtos tapahtukoon ja ei minun. Sinun rakkain tahtos on minulle rakkaampi, kuin kaikki mitä minä muutoin toivottaa taitaisin sekä ajallisesti, että ijankaikkisesti.

Sen huomaan minä annan itseni ja kaikki hallitsiat ja alimmaiset, sairaat ja terveet, pahat ja hyvät; erinomaisesti sinun pyhän seurakuntas ja jotka siinä työtä tekevät: O Herra lisää heihin ja meihin kaikkiin sinun henkes lahjat, ja täytä meitä kaikkia sinun tuntemisellas, sinun pyhimmän neuvos ja tahtos jälkeen; sillä minä tiedän ettäs murheen kaikista pidät. Sentähden ei pidä minkään minua muuttaman, kuin kaikkiin yhteisesti eli minuun erinomaisesti sattua taitaa. Minä annan kaikki sinun pyhimmän tahtos ala, se pitää oleman minun lohdutukseni, varjelukseni ja turvani.

Amen.