Asetus muutoksesta asetukseen, joka sisältää tarkempia säännöksiä Korkeimmasta oikeudesta annetun lain täytäntöönpanosta

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen asetuskokoelma 247/1921.


A s e t u s
muutoksesta asetukseen, joka sisältää tarkempia säännöksiä
Korkeimmasta oikeudesta annetun lain täytäntöönpanosta.
Annettu Helsingissä, 4 päivänä marraskuuta 1921.
_______________


Korkeimmasta oikeudesta heinäkuun 22 päivänä 1918 annetun lain 15 §:n nojalla muutetaan täten, Oikeusministerin esittelystä, tarkempia säännöksiä mainitun lain täytäntöönpanemisesta sisältävän, samana päivänä annetun ja tammikuun 21 päivänä 1919 muutetun asetuksen 11 § näin kuuluvaksi:

11 §.

Korkeimman oikeuden tuomio- ja päätöstaltiot ovat niiden allekirjoitettavat, jotka ovat ottaneet osaa jutun ratkaisemiseen. Kirjeet allekirjoittaa puheenjohtaja yksinään; kuitenkin ovat Tasavallan Presidentille ja Valtioneuvostolle menevät kirjeet kaikkien asian käsittelyyn osallisten allekirjoitettavat. Korkeimman oikeuden presidentti allekirjoittaa yksinään myöskin valtakirjat niihin Korkeimman oikeuden virkoihin, jotka se itse täyttää. Asianomaisille annettavat kappaleet Korkeimman oikeuden tuomiota tai päätöstä, jotka ovat vahvistettavat Korkeimman oikeuden sinetillä, allekirjoittaa ainoastaan esittelijä. Hänen on myös varmennettava muut toimituskirjat ynnä taltiot.

Oikeusministeriöstä esitellyssä asiassa annettavan toimituskirjan allekirjoittaa esittelijän varmennuksen ohella oikeusministeri yksin. Tasavallan Presidentille menevät kirjeet allekirjoittavat kuitenkin myöskin ne Korkeimman oikeuden jäsenet, jotka ovat ottaneet osaa asian käsittelyyn.

Asiakirjoille merkittävän päätöksen allekirjoittaa esittelijä.


Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.
Helsingissä, 4 päivänä marraskuuta 1921.


Tasavallan Presidentti
K. J. STÅHLBERG.


Oikeusministeri Heimo Helminen.