Asetus puolukkain maastaviennistä annetun lain soveltamisesta annetun asetuksen muuttamisesta (1935)

Wikiaineistosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen asetuskokoelma 262/1935.


A s e t u s
puolukkain maastaviennistä annetun lain soveltamisesta
annetun asetuksen muuttamisesta.
Annettu Helsingissä 12 päivänä elokuuta 1935.
_______________


  Maatalousministerin esittelystä muutetaan puolukkain maastaviennistä annetun lain soveltamisesta 9 päivänä kesäkuuta 1934 annetun asetuksen 5 § näin kuuluvaksi:

5 §.

Maasta vietävä puolukka on vientisatamassa viejän toimesta sijoitettava sopivaan, tarkastajain ja satamaviranomaisten hyväksymään tarkastuspaikkaan.

Viejän tulee ennen tarkastuksen aloittamista saattaa tavara vientikuntoon ja asettaa tarkastajan käytettäväksi tarpeelliset apuhenkilöt sekä järjestää laatikot ja tavaran pakkaus niin, ettei tarkastuksen asianmukainen ja nopea suorittaminen esty tahi huomattavasti vaikeudu.

Viejän tulee tarkastajalle suorittaa palkkiota 50 penniä laatikolta; jollei palkkio nouse 200 markkaan toimituspäivältä, on laatikolta suoritettavaa maksua korotettava siten, että palkkio nousee sanottuun määrään. Palkkio maksetaan tarkastustilaisuudessa, ja sen määrä merkitään tarkastuspöytäkirjaan.

Tarkastajan tulee suorittaa 20 penniä jokaiselta tarkastamaltaan laatikolta metsähallitukselle sille tarkastuksen valvonnasta aiheutuvien kustannusten peittämiseksi.


Helsingissä 12 päivänä elokuuta 1935.


Tasavallan Presidentti
P. E. SVINHUFVUD.


Maatalousministeri K. T. Jutila.


Katso myös[muokkaa]